Electrica are un nou director general

1
- Reclama -

Consiliul de Administraţie al furnizorului şi distribuitorului de energie Electrica a hotărât revocarea Corinei Popescu din funcţia de director general, ”fără justă cauză”, începând cu data de 16 mai 2022. În locul său a fost numit interimar Alexandru-Aurelian Chiriţă.

 

”Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 5 mai 2022 Consiliul de Administraţie al societăţii (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcţia de director general, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte. Totodată, CA a hotărât numirea dlui. Chiriţă Alexandru-Aurelian, cetăţean român, în calitate de director general interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni, sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni. De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare şi Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziţia de director general. Consiliul de Administratie al Electrica îi mulţumeşte doamnei Popescu pentru activitatea desfăşurată în cadrul grupului şi îi doreşte succes în proiectele viitoare”, informează compania.

În anul 2021, Electrica SA a obţinut un profit net individual de 321,8 milioane lei, în creştere cu 7,8% faţă de nivelul aferent anului 2020, iar rezultatul net al Grupului Electrica a fost pierdere de 553 milioane lei, înregistrând o scădere de 941 milioane lei, comparativ cu profitul de 388 milioane lei realizat în anul precedent. Scăderea a fost generată, în principal, de evoluţia în creştere accelerată a costurilor cu achiziţia de energie electrică.

Veniturile Grupului Electrica, în 2021, s-au ridicat la valoarea de 7,179 miliarde lei, reprezentând o creştere de 10,4% faţă de anul precedent.

- Reclama -

Electrica: Plan de investiţii pentru 2022 în valoare de 750,5 mil. lei

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele