Electricul Hyundai IONIQ 6 anunță o autonomie de 614 km

1
hyundai ioniq 6

Electricul Hyundai IONIQ 6 va oferi o autonomie de 614 km (conform WLTP) la un consum de 13,9 kWh/ 100 km (conform WLTP). Noul model Hyundai va fi unul dintre cele mai eficiente vehicule electrice de pe piata.

 

„Inca din etapa de dezvoltare, obiectivul nostru a fost ca IONIQ 6 sa ocupe pozitia de lider in ceea ce priveste autonomia”, a declarat Jae Ho Huh, Head of Sub-Mid Project Management Center – Hyundai Motor Company. „Pentru ca Hyundai sa devina lider global in segmentul vehiculelor electrice, ne angajam sa oferim cele mai bune performante si experiente pentru detinatori”.

Arhitectura E-GMP

Autonomia impresionanta se datoreaza in mare parte arhitecturii platformei E-GMP si coeficientului aerodinamic redus. E-GMP permite o incarcare ultra-rapida la 800 V, oferind o autonomie de pana la 351 km in doar 15 min sau o capacitate de incarcare a bateriei de la 10 pana la 80% in aprox. 18 min. Platforma permite incarcarea la 400 V fara a fi nevoie de componente sau adaptoare suplimentare.

Vezi și Hyundai IONIQ Hybrid Plug-in, un sedan încăpător, arătos și extrem de agil

IONIQ 6 prezinta cel mai lung ampatament din segment (2.950 mm), pentru a raspunde cat mai bine nevoilor pasagerilor. Cu tehnologia inovatoare Vehicle-to-Load (V2L), modelul permite incarcarea dispozitivelor electrice, cum ar fi echipamentele pentru camping sau pentru desfasurarea activitatilor in aer liber.

Cel mai mic coeficient de rezistenta aerodinamica din gama Hyundai

Coeficientul de 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai si unul dintre cele mai reduse din industrie. Aspectul modelului si diferitele elemente de design – cum ar fi clapetele active, pasajele rotilor, spoilerul spate integrat, trenul de rulare, deflectoarele – au contribuit semnificativ la imbunatatirea performantei aerodinamice, plasand IONIQ 6 printre cele mai elegante vehicule din lume.

Pasajele rotilor minimizeaza spatiul dintre bara de protectie fata si anvelope, pentru a imbunatati performanta aerodinamica.

In premiera pentru un model Hyundai, datorita acestei implementari confortul pasagerilor este sporit, in acelasi timp fiind depasite provocarile aerodinamice cauzate de o consola frontala de dimensiuni reduse.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele