Elevii de clasa a VI-a vor susține mâine prima probă la Evaluarea Națională

0

Elevii claselor a VI-a vor susţine miercuri prima probă din cadrul Evaluării Naţionale – cea la limbă şi comunicare, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Joi, urmează proba la matematică şi ştiinţele naturii.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test. Ele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, în termen de cel mult şapte zile.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

MEN precizează că rezultatele sunt valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

sursa Agerpres

(0 vizualizari)

copiiilor-cerinte-educationale-speciale

Post-ul Elevii de clasa a VI-a vor susține mâine prima probă la Evaluarea Națională apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: Elevii de clasa a VI-a vor susține mâine prima probă la Evaluarea Națională

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele