Elevii din anii terminali de liceu încheie azi cursurile

0
- Reclama -

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie cursurile astăzi, când este şi ultima zi de înscriere a candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Prima probă scrisă a Bacalaureatului este programată în 28 iunie.

 

Potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, 4 iunie este data prevăzută pentru încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a.

Tot 4 iunie este şi ultima zi pentru înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirma, recent, că Bacalaureatul ar urma să fie susţinut de peste 100.000 de candidaţi, el menţionând în acest context că aproximativ 30.000 dintre aceştia s-au vaccinat împotriva COVID-19.

- Reclama -

Totodată, Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede că, la examenul de Bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Astfel, candidaţii vor susţine, în 28 iunie, prima probă – cea scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, în 30 iunie – proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar în 1 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Boris Johnson s-a căsătorit în secret

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele