Elevii din zona metropolitană Cluj ar putea avea transport gratuit pe toate liniile de autobuz

0
- Reclama -

Elevii din zona metropolitană Cluj au în prezent au gratuit doar pe o linie de transport public. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a propus ca elevii să aibă pentru toate liniile.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a propus ca elevii comunelor din zona metropolitană să beneficieze de transport gratuit pe raza municipiului Cluj-Napoca, pe toate liniile CTP, nu doar pe o linie cum este în prezent. Acesta a făcut și precizări privind transportul gratuit al studenților din centrul universitar clujean.

Edilul a declarat, sâmbătă, în ședința extraordinară a Consiliului Local, că așteaptă o analiză a Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca pentru a-i ajuta pe elevii din comunele zonei metropolitane.

Citește și: Cine e autorul? Controversă cu scântei între artistul Dan Perjovschi și Casa de licitații Artmark

„Avem nevoie să punem în aplicare prevederile din noua lege a educației cu reglementările locale în materie de transport public pentru studenți.

- Reclama -

În egală măsură pentru elevi începe o nouă lună și este necesar să reglementăm cadrul legal de funcționare având în vedere noile prevederi din legea educației naționale cu privire la transportul elevilor din zona metropolitană (…)

Pentru Cluj-Napoca, educația este prioritatea numărul unu pentru că de acolo vin locurile noastre de muncă prezente și viitoare mai bine plătite (…)

Toți elevii din municipiul Cluj-Napoca au acces gratuit la transport, cost plătit în integralitate de Primăria municipiului Cluj-Napoca, la o valoare pe abonament de 95 de lei, o creștere de la 65 la 95 de lei.

În ceea ce privește elevii care vin din zona metropolitană, din comunele Florești, Baciu, Apahida, Gilău etc, până azi, transportul public era plătit de primăriile respective pentru numărul de elevi care veneau la Cluj-Napoca, dar de azi este plătit de primăria municipiului reședință de județ unde vin copiii la școală, adică de Primăria Cluj-Napoca. Este o formă de respect”, a declarat edilul.

Continuare în Monitorul de Cluj!

/

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Emil Boc)

- Reclamă -