Elevii nu vor da teze anul acesta

0

Tezele au fost suspendate, în acest an şcolar, ele fiind înlocuite cu evaluarea sumativă, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

 

Decizia a fost luată în urma consultărilor ministerului de resort cu cei implicaţi în procesul de învăţământ. În ceea ce priveşte olimpiadele şi alte concursuri şcolare, a fost deja emis un ordin de ministru prin care acestea au fost suspendate.

„În ceea ce priveşte susţinerea tezelor, susţinerea lucrărilor scrise semestriale, după consultarea pe care am avut-o cu toţi factorii implicaţi, am luat decizia ca acestea să nu se mai susţină anul acesta şcolar. Să nu uităm că tezele se susţin doar la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Dec tezele nu se susţin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă” a declarat Monica Anisie sâmbătă, la Pro Tv.

 

Olimpiadele şi concursurile au fost suspendate, ordinul de ministru în acest sens fiind deja emis.

 

Ministrul Educaţiei a menţionat că elevii din clasele a opta şi a douăsprezecea vor putea participa la pregătiri începând cu semestrul al doilea, iar până atunci pot face „teste de antrenament” pe care le găsesc pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Anisie: școlile au produs un număr infim de infectări

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele