Elon Musk, împreună cu fostul candidat prezidențial republican Vivek Ramaswamy, face recrutări pentru Departamentul Eficienței Guvernamentale (D.O.G.E.) din SUA. D.O.G.E. caută persoane cu ”IQ foarte mare” care să lucreze 80 de ore pe săptămână pentru a găsi modalități de a reduce cheltuielile, potrivit independent.co.uk.
„Suntem foarte recunoscători miilor de americani care și-au exprimat interesul de a ne ajuta la DOGE. Nu avem nevoie de mai mulți generatori de idei part-time. Avem nevoie de revoluționari cu un IQ foarte ridicat, care doresc să lucreze peste 80 de ore pe săptămână pentru a reduce costurile. Dacă ești tu, trimite CV-ul tău pe acest cont. Elon și Vivek vor analiza primii 1% dintre candidați”, se arată în anunț.
Musk: condițiile de lucru la DOGE că nu sunt tocmai tipice
„Aceasta va fi o muncă plictisitoare, îți vei face mulți dușmani și compensația este zero”, a scris el pe X. „Ce afacere grozavă!”
Președintele ales al SUA a mai explicat că DOGE „va oferi consiliere și îndrumare din afara administrației și va colabora cu Casa Albă și Biroul de Management și Buget pentru a promova reforme structurale la scară largă și a imprima o abordare antreprenorială a guvernului nemaivăzută până acum”.
Potrivit postării lui Trump, activitatea acestui departament trebuie să se încheie cel târziu pe 4 iulie 2026, ceea ce va coincide cu aniversarea a 250 de ani de la fondarea Statelor Unite ale Americii.
Unul dintre cele mai nebunești pariuri din istoria economică și politică recentă care a dat roade: Elon Musk, un antreprenor bogat și megaloman, și-a văzut sprijinul ferm pentru Donald Trump răsplătit cu o funcție de ministru al „eficienței guvernamentale”.
Musk, clasat de Forbes drept cel mai bogat om din lume, a beneficiat astfel de victoria lui Trump, antreprenorul miliardar fiind așteptat să exercite o influență extraordinară pentru a-și ajuta companiile și pentru a-și asigura un tratament guvernamental favorabil. Cu multe legături cu Washingtonul, Musk a contribuit cu milioane de dolari pentru a sprijini campania prezidențială a lui Trump și a avut numeroase apariții publice alături de noul președinte ales al SUA.
Trump a anunțat că intenționează să-l numească pe Musk, fondatorul Tesla și SpaceX și proprietarul platformei de social media X, la conducerea noului Departament al Eficienței Guvernamentale (DOGE), împreună cu omul de afaceri republican Vivek Ramaswamy. Misiunea lor: „să trimită valuri de șoc în sistem”, făcând reduceri drastice în bugetul federal.
Un „clasament al celor mai teribil de stupide cheltuieli” va fi publicat, ceea ce „va fi pe de o parte extrem de tragic, cât și extrem de distractiv”, a anunțat Musk pe rețeaua X după anunțarea viitoarei sale numiri.
Rămâne de văzut cum se vor înțelege două personalități notoriu egocentrice, precum Elon Musk și Donald Trump, pe termen lung, notează AFP.
Născut pe 28 iunie 1971 în Africa de Sud, dintr-un tată inginer și un model canadian, cel mai bogat om din lume – american naturalizat – a devenit cea mai controversată figură a neocapitalismului.
Musk își împărtășește ambițiile sale extraplanetare și ideile tehno-libertariene celor peste 200 de milioane de abonați de pe platforma pe care a cumpărat-o în 2022, schimbându-i numele din „Twitter” în „X”.
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, s-a aruncat cu toată forța în campania electorală a lui Donald Trump în ultimele săptămâni.
Imaginile cu multimiliardarul – Forbes îi estimează averea la peste 300 de miliarde de dolari – sărind pe scenă în timpul unui miting republican în Pennsylvania au făcut înconjurul lumii.
Comitetul său de sprijin a organizat o loterie care oferea zilnic un milion de dolari alegătorilor înregistrați din statele cheie care au fost de acord să semneze o petiție conservatoare în favoarea libertății de exprimare și a dreptului de a deține arme.
El a investit peste 100 de milioane de dolari în campania președintelui ales și și-a folosit rețeaua socială, pe care postează fără întrerupere, ca o cutie de rezonanță.
Prin urmare, el a fost numit ministru, în plus față de rolul său de conducere a Tesla, cel mai mare producător mondial de vehicule electrice, și SpaceX, compania sa spațială.
Elon Musk conduce diverse alte proiecte care ilustrează viziunea sa tehno-futuristă despre o umanitate dezvoltată prin știință, destinată să prospere pe alte planete. Printre aceste proiecte: Neuralink, un start-up care își propune să conecteze creierul uman direct la computer.
Divorțat de trei ori, Elon Musk este tatăl a zece copii, dintre care unul a murit la vârsta de 10 săptămâni. Unul dintre copiii săi, o fiică transgender, a depus o cerere oficială de schimbare a numelui de familie, precum și a sexului, pentru a rupe astfel toate legăturile cu faimosul ei tată.