Elvețienii testează un plasture ca vaccin contra Covid-19

1
5202-de-cazuri-coronavirus

Cercetătorii din Elveția probează deja un vaccin–plasture împotriva coronavirusului, care, teoretic, elimină celulele infectate.

Singura veste proastă este că acesta nu va fi gata decât în 2025, în cel mai bun caz.

Acest vaccin de nouă generație funcționează pe un principiu diferit de cel al vaccinurilor actuale și nu utilizează ARN mesager.

El urmărește să inducă imunitatea celulară mai degrabă decât producția de anticorpi, bazându-se pe limfocitele „T” pentru a elimina celulele infectate cu virus și pentru a le împiedica să se reproducă.

Este un vaccin complementar altor vaccinuri existente. Nu este menit să le înlocuiască„, a declarat Alix Miauton, cel care conduce studiul clinic: „scopul studiului este de a determina dacă vaccinul este sigur și nu induce efecte secundare grave„.

Testele oficiale pe oameni vor începe luni, 10 ianuarie, și fiecare dintre cei 26 de voluntari va fi urmărit timp de șase luni, scrie „La Stampa”, într-un articol amănunțit.

Inițial, vaccinul nu va fi încă sub formă de plasture, ci va fi administrat cu ajutorul unor micro-ace de mai puțin de un milimetru.

O primă tranșă de rezultate va fi disponibilă până în luna iunie. Dacă testele clinice din fazele 1, 2 și 3 vor da rezultate satisfăcătoare, vaccinul final va fi pe piață cel mai devreme peste trei ani.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele