Emmanuel Macron despre România: o țară pe care „unii” încearcă să o deturneze

0
- Reclama -

Președintele francez Emmanuel Macron a acordat postului BFMTV un interviu în care a vorbit și despre „unii din România” care intenționează să ducă țara pe drumul democrației iliberale, urmat de Ungaria și de Polonia.

În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor. Polonia, Ungaria, unii în România – şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână… Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa”, a afirmat Macron potrivit Digi24.

Citește și Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc astăzi, într-o şedinţă solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Emmanuel Macron a fost ales președinte al Franței anul trecut la vârsta de doar 40 de ani, devendind astfel cel mai tânâr președinte din istoria acestei țări.

Autor: Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele