Enel construieşte un parc fotovoltaic

0

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat marţi că implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp şi o investiţie de 1 milion de euro.

 

“Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp. Proiectul presupune livrarea la cheie a unui sistem ce integrează peste 2.000 de panouri fotovoltaice amplasate pe terenul din imediata apropiere a centrului logistic Kaufland din Turda, o investiţie care se ridică la 1 milion de euro”, arată compania.

Sistemul fotovoltaic implementat pe terenul din vecinătatea centrului logistic Kaufland asigură o producţie anuală de energie electrică de 1.277 MWh, contribuind la reducerea cu 595 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce retailerului Kaufland România economii anuale cu energia electrică estimate la circa 112.000 de euro.

„Enel X continuă să sprijine mediul de afaceri în tranziţia energetică şi oferă soluţii personalizate pentru companiile care pun sustenabilitatea în prim plan. Dincolo de impactul pozitiv asupra mediului, sistemele fotovoltaice duc la scăderea costurilor cu energia electrică, oferind beneficiarilor posibilitatea să îşi urmărească producţia şi, implicit, să-şi eficientizeze consumul de energie”, a declarat Laurenţiu Brumaru, head of sales & marketing e-Industries, Enel X România.

Microsoft prezintă nouă versiune a sistemului de operare Windows

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele