Enel România, evaluată la 1,8 miliarde euro-1,9 miliarde euro

0
Enel
Magazin Enel
- Reclama -

Întreaga companie Enel România, acum de vânzare, este evaluată la 1,8 miliarde euro-1,9 miliarde euro. Conform informațiilor din piață, fondurile de investiții Brookfield Asset Management și Amber Infrastructure Group sunt cu ochii pe companie.

Renunțarea la operațiunile din România este programată pentru anul viitor.

Vezi și UPDATE: Enel va scoate la vânzare active de 21 de miliarde de euro inclusiv de pe piața românească

n România, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării (Muntenia Sud – inclusiv București, Banat și Dobrogea) și acoperă o treime din piața locală de distribuție.

Pierderi imense în România

În mai 2022, după pierderi trimestriale în România de 154 milioane euro, directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli, a declarat că regulile de plafonare a prețurilor și cele legate de tarifele de distribuție din România „afectează grav” rezultatele din această țară.

- Reclama -

„Nu are sens să investești într-un mediu excesiv de punitiv”, a spus De Paoli, întrebat dacă reglementările din România ar putea afecta prezența grupului în țară.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele