Energia eoliană riscă să devină prea ieftină

0
Eoliene
Generator_cu_eoliana_de_5KW_Idella_FlyBoy_4.5_WKR

Şeful Siemens Gamesa, Andreas Nauen, a avertizat miercuri că o cursă de un deceniu pentru reducerea costurilor de producere a energiei eoliene nu poate continua, deoarece ar reduce capacitatea financiară a producătorilor de turbine de a continua să investească în noi tehnologii.

 

Un boom al investiţiilor în energia verde pentru a încetini schimbările climatice a contribuit la scăderea costului energiei eoliene la un nivel în care aceasta poate concura cu combustibilii fosili precum cărbunele şi gazele naturale.

„Ceea ce am realizat în mod clar este că energia eoliană este acum mai ieftină decât orice altceva. Dar cred că nu ar trebui să o facem prea ieftină”, ​​a declarat directorul executiv Andreas Nauen.

Românii nu vor plăti mai mult decât în decembrie 2020 pntru facturile la energie

În Europa, energia eoliană şi solară sunt în prezent semnificativ mai ieftine decât cărbunele, gazul natural şi energia nucleară, potrivit cercetărilor Bernstein.

Cererea de turbine eoliene este la un nivel record, determinată de tranziţia ecologică, dar preţurile mai scăzute şi concurenţa sporită au redus marjele.

”Probabil că am mers prea departe”, a spus Nauen.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele