Englezii au anulat toate campionatele de juniori și tineret

0

Liga engleză de fotbal (EFL) a anunţat  anularea tuturor competiţiilor la nivel de tineret şi academii, în contextul pandemiei de coronavirus.

Reprezentanţi ai EFL au participat la videoconferinţa organizată de Premier League cu reprezentanţii cluburilor din primul eşalon valoric, luând această decizie pentru siguranţa tinerilor fotbalişti.

Aşa cum se ştie, organizatorii Premier League vor continua consultările cu conducerile cluburilor şi cu jucătorii pe marginea strategiei ”Project Restart”, aşteptând o poziţie şi din partea autorităţilor privind eventualitatea reluării competiţiei. ”Nu s-a luat nicio decizie la reuniunea de vineri, doar s-a făcut un schimb de opinii privind strategia Project Restart. Am căzut de acord să continuăm discuţiile cu toţi cei implicaţi pentru a ajunge la un numitor comun. Cluburile şi-au exprimat dorinţa de a duce la bun sfârşit actualul sezon, dar având în prim plan sănătatea jucătorilor”, se arată într-un comunicat al Premier League. O variantă ar fi reluarea campionatului pe 8 iunie cu meciurile jucate fără spectatori sau s-ar putea lua în discuţie disputarea partidelor pe terenuri neutre.

UEFA a cerut ligilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile lor de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei.

Citește și:Începerea școlii în septembrie nu mai este atât de ”bătută în cuie”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele