Episcopul Ignatie: oamenii să fie mai atenţi, mai disciplinaţi cu ei înşişi și să respecte recomandările autorităților

0

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au postat pe site-ul instituţiei un mesaj al episcopului Ignatie, care îndeamnă oamenii să respecte recomandările primite în contextul crizei coronavirusului, dar şi să fie mai atenţi, mai disciplinaţi cu ei înşişi.

 

Ierarhul a transmis, totodată, că “putem folosi momentele dificile prin care trecem în viaţă pentru a ne repoziţiona faţă de propriul suflet şi faţă de ceea ce dă valoare vieţii”.

“Trăim vremuri foarte dificile, în care ni se cere să fim foarte atenţi unii faţă de ceilalţi. Este foarte important să ţinem cont de toate recomandările care ne sunt date tocmai pentru a preîntâmpina o posibilă situaţie foarte grea la nivel naţional. (…) Este foarte multă gălăgie, panică. Mă gândesc că această încercare poate ne învaţă, pe fiecare, să devenim puţin mai disciplinaţi, puţin mai atenţi cu noi înşine, cu sănătatea noastră şi cu cei din jur”, a afirmat ierarhul Huşilor.

Mesajul episcopului este diferit de cel al reprezentantului de comunicare al BOR de acum câteva zile. Acesta declara că virusul nu se poate lua prin rugăciune (n.r. vorbea de rugaciunea în biserici), ignorând indemnul autorităților care anunțau că este potrivit ca oamenii să nu se adune în grupuri mari și cî ar fi bine să stea în casă.

Citește BOR nu intră în caramtină: bolnavii stau oricum acasă

În ultimele zile, reprezentanţii mai multor instituţii publice au postat pe reţelele de socializare mesaje prin care îndeamnă cetăţenii să stea în casă, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

“Evitaţi să ieşiţi din propria locuinţă dacă nu este absolut necesar. Dacă situaţia o impune, încercaţi să menţineţi o distanţă de cel puţin doi metri faţă de celelalte persoane. Noi suntem la serviciu pentru voi, voi staţi în casă pentru noi! STOP COVID – 19!”, au transmis reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

Îndemnuri similare au fost transmise şi de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Prefecturii sau ai primăriilor din judeţul Vaslui.

Citește Coronavirus: 158 de români infectați cu virusul COVID -19

Potrivit ultimelor date furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, la nivelul judeţului nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. Peste 300 de persoane sunt autoizolate la domiciliu, iar peste 30 sunt în carantină.

La nivelul judeţului au fost identificate o serie de centre cu o capacitate totală de 125 de locuri pentru plasarea în carantină a persoanelor care primesc recomandare în acest sens.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele