Erdogan a dispus arestarea a zeci de amirali

1

Zece amirali turci în retragere au fost arestaţi luni, la o zi după publicarea unei scrisori deschise – semnată de 104 foşti ofiţeri – în care este criticat un plan al şefului statului Recep Tayyip Erdogan de construire a unui canal la Istanbul, care ar putea, avertizează ei, să constituie o ameninţare la adresa libertăţii navigaţiei.

 

Procuratura Generală din Ankara a anunţat că cei zece amirali în retragere au fost plasaţi în arest preventiv.

Patru foşti ofiţeri nu au fost arestaţi din cauza vârstei lor înaintate, însă au primit ordinul să se prezinte la Poliţia din Ankara în următoarele trei zile.

O anchetă a fost deschisă împotriva militarilor în retragere care au semnat această scrisoare deschisă cu privire la o ”reuniune vizând să comită o infracţiune împotriva securităţii statului şi ordinii constituţionale”, a anunţat procuratura.

Oficiali turci de rang înalt au condamnat duminică această scrisoare deschisă, semnată de peste 100 de amirali în retragere, care trage un semnal de alarmă cu privire la un pericol pe care-l poate reprezenta, în opinia lor, proiectul ”Canalul Istanbul”, promovat de către Recep Tayyip Erdogan, la adresa unui tratat care garantează libera trecere prin Strâmtoarea Bosfor.”Canalul Istanbul” este cel mai ambiţios dintre ”proiectele (sale) nebune”, spune Erdogan.

Berbeceanu a fost numit administrator public al municipiului Deva

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele