Este vorba de Idei: Ludovic Orban vs. Viktor Orban

„Nu-mi pot imagina o democrație iliberală. Unde există iliberalism, nu există democrație”, a afirmat Ludovic Orban făcând aluzie la concept lansat de premierul maghiar Viktor Orban.

0

 

La Conferința de Securitate de la Munchen, premierul demis Ludovic Orban a ținut să precizeze categoric diferența dintre viziunile sale politicile și cele ale guvernului de la Budapesta.

 

Fostul Premier și PNL au susținut în 2019 și 2020 suspendarea FIDESZ, partidul condus de Viktor Orban, din Partidul Popular European din cauza atacurilor constante la statul de drept. Ludovic Orban, în calitate de invitat de onoare, a făcut o declarație legată de iliberalism la panelul cu tema “Eurovision Contest: A Europe That Protects”.

„Nu-mi pot imagina o democrație iliberală. Unde există iliberalism, nu există democrație”, a afirmat acesta făcând aluzie la afirmațiile premierului maghiar Viktor Orban. Mesajul central al discursului pe care l-a avut Ludovic Orban a fost despre importanța acordării unei atenții sporite partenerilor estici, despre securitatea externă a Uniunii și despre rolul României în apărarea frontierei Uniunii Europene. 

În același timp, Premierul Ungariei – Viktor Orban critică situația economică a Uniunii Europene. În discursul anual pe care l-a avut în faţa naţiunii, Orban a spus că în timp ce economia Ungariei a crescut cu aproape cinci la sută, media Uniunii nu a depășit un procent şi jumătate. El crede că asupra economiei blocului comunitar se îndreaptă amenințări sinistre.

„Economia europeană, în special cea a zonei euro, s-a oprit pur și simplu”, a spus Viktor Orban, adăugând că majorarea produsului intern brut european în 2020 ar fi „cel mult microscopic”. „Istoria a oferit o nouă şansă popoarelor din Europa Centrală pentru a construi, pe baza intereselor naţionale ale fiecăruia, un nou sistem de alianţă, astfel încât să ne putem apăra de primejdiile ce ne ameninţă atât dinspre Est, cât şi dinspre Vest”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele