Eticheta Nutri-Score pentru produsele alimentare

0

Consumatorii români vor putea alege mai uşor produsele alimentare mai bune pentru sănătatea lor, iar industria agro-alimentară va fi stimulată să ofere pe piaţă produse cu o calitate nutriţională sporită, afirmă Adrian Wiener, deputat USR şi medic, despre proiectul de lege depus în Parlament, privind introducerea etichetei Nutri-Score, care, pe lângă cea obligatorie, informează consumatorul, într-o formă simplificată, asupra calităţi nutriţionale a produsului.

 

„Semaforul alimentelor”, cum mai este numită etichetarea Nutri-Score, este folosit cu succes în mai multe ţări europene, iar rezultatele pozitive se văd deja, afirmă iniţiatorul.

„Hrana poate fi aliat sau inamic în faţa bolilor cardio-vasculare, a diabetului sau a obezităţii. Iar eticherea Nutri-Score, gratuită şi voluntară, poate fi de un real folos în informarea consumatorului asupra calităţii nutriţionale a produselor alimentare, astfel încât el să aleagă alimentele mai bune pentru sănătatea sa. Introdus în Franţa în anul 2016, sistemul este implementat astăzi în mai multe state europene. În Franţa, după trei ani de implementare, rezultatele erau deosebit de încurajatoare: peste 500 de producători optaseră pentru etichetarea produselor, iar peste 50% dintre francezi declarau că şi-au schimbat în bine cel puţin un obicei alimentar”, declară deputatul USR Adrian Wiener.

Potrivit USR, sistemul Nutri-Score urmăreşte să faciliteze consumatorilor alegerea alimentelor mai sănătoase, pentru a limita bolile cardio-vasculare, obezitatea şi diabetul, dar şi să stimuleze industria agro-alimentară pentru a creşte calitatea nutriţională a produselor oferite spre vânzare.

Prețurile la alimente vor continua să crească

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele