Eugen Teodorovici: Guvernul interimar oferă 1,4 miliarde de lei primarilor

0

 

Hotărârea prin care sunt alocați bani primarilor a fost adoptată astăzi, în ședința de guvern. Este vorba despre 1,4 miliarde de lei, care vor merge la 1.600 de localități. Anunțul a fost făcut de Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Finanțelor.

Acesta a spus că banii vor merge, în primul rând, pentru „cheltuieli de funcționare” – cheltuieli de personal, bani pentru aistenții persoanelor cu handicap, indemnizații pentru persoanele cu handicap, bunuri și servicii pentru instituțiile de învîțământ și cele pentru protecția copilului și a persoanelor cu handicap.

„Practic sumele avute în conturile UAT-urilor cu ce azi se alocă asigură funcționarea până la finalul acestui an și desigur și cheltuielile după acest moment. Nicio comună să nu aibă sub trei luni de funcționare, chiar dacă acestea nu au solicitat MFP acest sume. Practic e o echilibrare pentru zona de comune, indiferent de culoarea politică a unor primari care administrează comunitățile locale”, a spus Eugen Teodorovici.

Dăncilă anunțase inițial că dă hotărârea vineri, a doua zi după moțiunea de cenzură. Vineri, în schimb, a anunțat că banii vor fi alocați luni.

„Luni vom face ședință și vom da și această hotărâre de guvern. Mai era un pic de lucrat la Ministerul Finanțelor. Luni vom da această hotărâre de guvern”, a spus premierul demisionar.

Spătămâna trecută, înaintea moțiunii de cenzură,  Dăncilă nega acuzațiile că ar fi promis bani primarilor pentru a pune presiune pe parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură. Totuși, ea vorbea despre nemulțumirile oamenilor, în cazul în care primarii nu vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală.

„ Am discutat cu primari, am discutat cu oamenii. Cred că mulți se vor răzgândi (n.r. să voteze moțiunea) pentru că atunci cînd se vor întoarce în colegiile lor vor fi întrebați de primari, de oameni. Atunci când primarii nu își vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire, iar cei care vor să voteze ar trebui să se gândească că se vor întâlni cu oamenii”, spunea premierul.

Citește și: Orban urmărește ca un Guvern PNL să fie sprijinit de toți votanții moțiunii

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele