Euro 2020 se anunță foarte profitabil din punct de vedere financiar

0

Martin Kallen, CEO al UEFA Events, a anunţat că totalul costurilor de organizare a Campionatului European din 2020, găzduit în premieră de 12 ţări printre care şi România, este de 680 de milioane de euro, în timp ce veniturile se vor ridica la peste 2 miliarde de euro.

„La ediţia Campionatului European din 2016 costul de organizare a fost de 620 de milioane de euro. Acum, în acest stadiu, suntem la aproape 680 de milioane de euro… este un pic mai scump, într-adevăr, însă sunt două stadioane în plus, două oraşe în plus. Deci dacă facem o comparaţie pe partea de costuri cumva ne apropiem de nivelul ediţiei din 2016. Însă în ceea ce priveşte veniturile sperăm ca la sfârşit, pentru că acum suntem la partea de vânzare a biletelor, să avem cu peste 10% faţă de 2016. Adică aşteptările noastre sunt venituri de peste 2 miliarde de euro pentru EURO 2020”, a spus Kallen.

În ceea ce priveşte pregătirile pentru organizarea celor patru meciuri de la Bucureşti, reprezentantul UEFA a menţionat că România mai are lucruri de făcut, însă nu priveşte cu îngrijorare aceste întârzieri.

Citește și: Uber se întoarce împotriva clienților neserioși

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele