Eurodeputatul Negrescu către Farage: România nu primeşte lecţii de corectitudine de la un om cercetat pentru corupţie

0
- Reclama -

Eurodeputatul Victor Negrescu a transmis, într-o scrisoare deschisă adresată lui Nigel Farage, că fostul lider UKIP nu ar trebui să vorbească despre corupţie în vreme ce, la rândul său, este anchetat de Parlamentul European pentru corupţie şi a subliniat că apartenenţa României la Uniunea Europeană nu trebuie să fie folosită drept temă politică pentru câştigarea de voturi.

Citiți și Nigel Farage catalogat drept rasist după ce a insistat că nimeni nu ar fi trebuit să permită aderarea României la Uniunea Europeană

„Domnule Nigel Farage, România nu primeşte lecţii de democraţie de la vinovatul pentru Brexit! şi, cu atât mai puţin, lecţii de corectitudine de la un om cercetat de Parlamentul European pentru corupţie şi abuz în serviciu! Vorbesc despre ancheta în care sunteţi acuzat, alături de Paul Nuttall şi aproape jumătate dintre europarlamentarii din partidul dumneavoastră pentru deturnare de fonduri în valoare de cca 500.000 de lire sterline. Sunt uimit de curajul pe care îl puteţi avea, de a ieşi public cu astfel de atacuri, în condiţiile în care aveţi de dat nişte răspunsuri în faţa justiţiei”, a menţionat Victor Negrescu într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, eurodeputatul român consideră că Nigel Farage s-a comportat ca un inamic al României şi al poporului român, după ce a făcut mai multe declaraţii defăimătoare la adresa românilor.

„Vă solicit ca, de acum încolo, înainte să ieşiţi public cu declaraţii defăimătoare la adresa românilor şi a României, să vă faceţi temele şi să vă informaţi corect, pentru că ceea ce aţi susţinut în timpul emisiunii radio LBC este cât se poate de fals, generalist şi populist. Nici nu e de mirare că ajungeţi să aveţi constant poziţii extremiste dacă, pentru dumneavoastră, adevărul depinde de cel care îl rosteşte. Nu pot accepta ca un om suspect de corupţie să pretindă că este mai bun decât un popor întreg. Prin tot ceea ce aţi spus despre români în ultimii ani, v-aţi comportat ca un inamic al ţării mele şi al compatrioţilor mei”, a mai spus Negrescu, potrivit comunicatului.

- Reclama -

Totodată, europarlamentarul român a subliniat că „România are toate meritele pentru a se afla în UE”.

Fostul lider al formaţiunii britanice eurosceptice UKIP, Nigel Farage, a avut vineri seară o discuţie aprinsă cu un ascultător care a intervenit în timpul show-ului său radiofonic (LBC show), politicianul britanic susţinând că România nu ar fi trebuit să fie primită în Uniunea Europeană pentru că „nu a încheiat tranziţia” după regimul comunist şi este în opinia sa o ţară unde corupţia este „endemică”, aprecieri în urma cărora respectivul ascultător l-a acuzat pe Farage de rasism, se arată într-un articol publicat de cotidianul Express.

Farage a sugerat de asemenea că ieşirea Marii Britanii din UE survine într-un moment potrivit, întrucât el consideră „incredibil” ca ţara sa să fie într-o uniune politică cu România.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele