Euronews: “Ministrul Justiției amână numirea noului șef DNA pentru a evita un eventual veto prezidențial”

0

Euronews scrie despre decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a amâna numirea unui nou procuror-șef al DNA: “Ministrul Justiției din România trage de timp pentru a numi următorul procuror-șef al țării, pentru a a evita o eventuală opunere din partea președintelui, față de candidatul preferat de Guvern”.

„Laura Kovesi a fost demisă în mod controversat din funcția de procuror-șef al DNA la începutul acestei luni. Patru persoane și-au depus candidatura pentru funcția de procuror-șef al DNA, însă Ministerul Justiției a anunțat că va relansa procedura”, scrie Euronews.

România este considerată una dintre cele mai corupte țări din UE, dar a fost lăudată în ultimii ani pentru eforturile sale de a elimina problema, mai scrie Euronews, care arată totodată că, în timpul mandatului lui Kovesi, procurorii au asigurat o serie de condamnări împotriva deputaților, miniștrilor și primarilor, expunând conflicte de interese, abuz de putere, fraudă și acordarea contractelor de stat în schimbul mitelor.

„Luna trecută, DNA a l-a condamnat pe cel mai puternic politician din România, liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru corupție.”, mai scrie Euronews.

Citește și Euronews: Massive Attack i-a încântat pe români prin sloganurile antiguvernamentale la un concert în București

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele