Europealrmantarii ALDE Renate Weber și Norica Nicolai au votat în favoarea lui Viktor Orban, acuzat de UE de încălcarea statului de drept

0

Europarlamentarii ALDE Renate Weber și Norica Nicolai au votat miercuri în Parlamentul European în favoarea liderului autoritar de la Budapesta, Viktor Orban, acuzat de încălcarea democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale în Ungaria.

Tot împotrivă au votat europarlamentarul PNL Traian Radu Ungureanu și cel UDMR, Iuliu Winkler.

Parlamentul European a votat miercuri cu peste două treimi declanșarea procedurilor pentru sancționarea Ungariei pentru derapajele de la statul de drept și va începe procedurile pentru acționarea Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot a țării, anunță BBC.

Principalele acuzații la adresa guvernului Ungariei sunt că a îndepărtat din funcții judecătorii independenți, a redus la tăcere presa liberă și a luat la țintă societatea civilă.

Citește și Tăriceanu către Maior: ”Sunteți agent politic partizan, ați implicat România în luptele politice din SUA” / Maior: ”Afirmație complet falsă”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele