Evacuările magazinelor de la Metrou încep de astăzi

1

Evacuările magazinelor de la Metrou încep de astăzi. Ultimatumul dat de Metrorex pentru evacuarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat încă de vineri, iar compania a anunțat că săptămâna aceasta începe evacuarea magazinelor din stații. Decizia de eliberare a spațiilor a fost luată cu o zi înaintea protestului care a blocat circulația în subteran.

 

Reprezentanții companiei spun că toate gheretele și dughenele pun în pericol siguranța călătorilor, în caz de urgență.

Vezi și Drulă: acțiunile penale împotriva sindicatului de la metrou continuă

Metrorex avertiza vineri că în 2 aprilie, la miezul nopții, urma să expire termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou și avertizat firma sindicatului USLM că de săptămâna aceasta vor începe procedurile de evacuare.

Nu a precizat însă dacă măsurile vor fi aplicate începând de astăzi.

Vezi și Cătălin Drulă: Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci doar banii firmei pe care o controlează

„Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise”, potrivit companiei.

„Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență; îngreunează accesul la hidranții interiori; nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU”, mai arăta Metrorex.

Firma sindicatului – condusă autoritar de liderul Rădoi – de la metrou administrează 80% din spațiile comerciale de la metrou.

Victor Mușat, reprezentantul asociației comercianților din stațiile de metrou, a spus că sunt peste 1.600 de persoane care au astfel de afaceri și că le este aproape imposibil să le elibereze într-un timp atât de scurt.

Mușat mai spunea că sunt multe persoane care riscă să rămână fără loc de muncă și că ar fi fost nevoie de un dialog în acest sens, înainte să fie luată o decizie.

Anunțul Metrorex privind spațiile comerciale a dus la un protest spontan al sindicaliștilor, iar metroul a fost total blocat în 26 martie. Mai multe plângeri penale au fost depuse în urma acestei acțiuni.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele