Evoluția unei afaceri de succes: Modpack System – business unic în România

0
modpack
Modpack system

Ambalarea unui produs s-a dovedit a fi o idee excelentă de afaceri pentru doi fraţi din Ploieşti. Dezvoltând servicii logistice complexe de transport pentru obiecte mari, compania Modpack System a ajuns să lucreze pentru giganţi precum Alstom, Ford sau General Electric, se arată în reportajul realizat de emisiunea România Fast Forward cu Sergiu Voicu de pe Digi24. 

Datorită modului diferit în care au gândit simplul ambalaj, plus serviciile oferite au făcut din Modpack un lider de piaţă în România. De curând, compania românească şi-a deschis un punct de lucru, chiar în Marea Britanie. Modpack System este o companie înființată de doi frați din Ploiești care oferă servicii logistice complexe de transport pentru obiecte mari, ajungând să fie o afacere unică în România pentru modul diferit în care au gândit simplul ambalaj.

Compania românească se ocupă de ambalarea obiectelor de mari dimenisiuni și de transportul echipamentelor. Firma a transportat un rotor de 75 de tone, ambalat la Sofia, dar şi un echipament petrolier de 20 de metri lungime, înălţime 5 metri și lăţime 6 metri, fiind cel mai mare ca dimensiune. Anul trecut au reușit să transporte cu avionul 35 de tone de echipament agabaritic.

Modpack
Modpack

Fondată în anul 2007, compania a crescut treptat, ajungând la un număr de 120-130 de angajați, iar de la un spațiu de 50 de mp, având astăzi un sediu construit pe o suprafață de 5000 mp.

Acum 11 ani am închiriat în Ploieşti o hală mică, un fel de garaj, de unde am plecat cu doi oameni şi construiam lăzi de lemn. Lădiţe mici.” declară Valentin Mălăescu, unul dintre fondatorii companiei.

Citeşte şi Proiectele de modificare a codurilor penale, criticate şi din interiorul PSD

Ca orice companie aflată la început de drum, clienții au fost mici, iar achizitiile erau făcute de la revânzătorii din România. În prezent, datorită consumului mare de material au intrat pe piața importurilor din Germania, Austria și din Italia, făcând achiziții direct de la producător. Placajul din lemn de pin pe care ţara noastră nu îl produce, Modpack a reuşit să îl importe din America de Sud.

Compania românească Modpack System a crescut rapid, într-o piaţă în care concurenţa nu prea exista. Impulsul de comenzi a venit însă dinspre firmele străine care au devenit şi cei mai importanţi clienţi. Modpack desfăsoară mii de operațiuni pe an, pe lângă transportul maritim, containerizat, poate fi transport aerian, transport rutier cu gabarit normal sau depăşit.

Pentru a ajunge liderul pieţei şi să crească de la furnizor de ambalaje, până la solutii complete de ambalare, relocări şi transport multimodal, compania românească a întâmpinat numeroase dificultăți.

Am avut cel puţin 10 etape în care am zis că lucrurile cad. Momentul în care crezi că trebuie să renunţi este momentul în care trebuie să împingi.  Nu banii rezolvă problema, ci prin atitudine. Prin a spune pot, reuşesc, înving, fac. Atitudinea pozitivă”, spune Bogdan Mălăescu, unul dintre fondatori.

Dintre clienții Modpack, 90% sunt firme multinaționale, având puncte de lucru în Cehia, UK sau Liverpool, fiind prima companie din istoria României care a investit în aceste zone. Urmează investiții în Hamburg sau în Rotterdam, pe zona de vest, Africa, Asia – unde deja există exporturi.

În România, Modpack are puncte de lucru în Ploieşti şi Cluj şi urmează deschiderea în Oradea.

Compania a crescut într-un ritm accelerat,  de la o companie mică şi o investiţie iniţială de 20 de mii de euro, a ajuns în 11 ani la o companie de 5,5 milioane de euro. În prezent, investiţiile totale în companie şi în extindere se ridică la peste 3 milioane de euro, ajungând să fie un lider de piaţă în România, concutând cu firme  cu o tradiție de peste 100 de ani.

Citește interviul integral pe Digi24 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele