Examenul de rezidenţiat se desfășoară pe 8 decembrie

0

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că va organiza duminică, 8 decembrie 2019, concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

Peste 4.700 de candidaţi s-au înscris deja, cu cinci zile înainte de încheierea înscrierilor.

Potrivit MS, la fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.Cu 5 zile înainte de finalizarea înscrierilor şi-au depus dosarele de participare un număr de 4.733 de candidaţi, conform datelor centralizate de la direcţiile de sanătatre publică, cifra fiind în dinamică.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară şi 256 farmacie şi 96 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie ( MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 558 numărul posturilor şi locuri pe domeniul medicină, faţă de numărul de absolvenţi.”Echipa ministerului face eforturi pentru a nu exista disfuncţionalităţi în procesul de organizare şi pentru ca toţi candidaţii să beneficieze de condiţiile optime de înscriere şi desfăşurare a concursului. Am cerut ca acest concurs să se desfăşoare în spiritul corectitudinii şi al transparenţei, principiile acestei guvernări. Niciun absolvent care reuşeşte să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluţii pentru aceşti tineri. Trăim într-o ţară în care resursa umană este deficitară. Le urez tinerilor colegi medici mult succes şi spor la învâţat”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Înscrierea candidaţilor a început în data de 7 noiembrie şi se va finaliza în 19 noiembrie 2019.

Citește și: Firea dă asigurări bucureștenilor înfrigurați

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele