Explosive jazz cu Ro Manouche Band

0

Concertul este prezentat de Asociația Dynamic Art în parteneriat cu Institutul Cultural Român la București în 5 iulie 2019, ora 19.30, în Grădina Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38.

Cu ocazia acestui eveniment se va lansa cea de a doua ediție a albumului digital foto-video LISTENING THROUGH LENSES (http://www.anotherface.ro/wp-content/uploads/2017/10/Listening-Through-Lenses.pdf ). În limita stocului disponibil, fiecare spectator va putea obține gratis un exemplar din acest album.

După concert, sunteți invitați la un pahar de vin oferit de Domeniul Bogdan. S-a alăturat acestui proiect cu generozitate și Aqua Carpatica.

Formația RoManouche, despre care muzicologul Saviana Diamandi, preşedintele Asociației Dynamic Art a afirmat că este una dintre cele mai originale combinații de manouche și jazz etno de pe scena muzicală europeană, îi are în componență pe saxofonistul Nicolas Simion, țambalistul Giani Lincan, violonistul Costel Nițescu, acordeonistul Martin Lubenov și basistul Răzvan Cojanu.

Patru dintre excelenții muzicienii ai trupei sunt stabiliți în diverse  în diverse ţări occidentale:  Nicolas Simion- Germania, Giani Lincan – Olanda, Costel Nițescu- Franţa şi  Martin Lubenov – Austria. Cu toții se bucură de zeci de ani de un succes remarcabil în țările care i-au adoptat.

Creată special pentru proiectul Another Face of the Roma Culture (susținut de un Grant oferit de Norvegia, Liechtenstein, Islanda și Guvernul României), RoManouche Band a luat naștere în Norvegia în 2015, în secțiunea românească a Festivalului Barentsjazz din orașul norvegian multicultural Tromsø. Institutul Cultural Român s-a alăturat acestui proiect și a susținut 7 formații românești și mixte, care au cântat în festivalul norvegian. Au urmat două turnee de mare succes pentru RoManouche în Norvegia și în România.

Citește și Orchestra Naţională Radio va încheia stagiunea cu un concert dedicat muzicii de film.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele