Exportul american de wiskey este în impas

0

Exportatorii americani de whiskey au probleme din cauza tarifelor punitive impuse în iunie 2018 de Uniunea Europeană, un exemplu fiind distileria Mountain Laurel Spirits, care a pierdut brusc 10% din vânzări după ce distribuitorul său din Europa a renunţat să mai cumpere premiatul Dad’s Hat Pennsylvania Rye Whiskey, transmite Reuters.

Guvernele străine supuse unor tarife comerciale de către preşedintele Donald Trump au impus tarife de retorsiune distileriilor americane producătoare de bourbon şi whiskey din secară.Industria de profil este îngrijorată că noile tarife analizate de guvernul american ar putea avea ca efect aplicarea unor tarife şi mai mari produselor lor comercializate pe piaţa europeană, informează news.ro.”Am trecut de la o afacere uşor profitabilă la profit zero”, a afirmat proprietarul Mountain Laurel, Herman Mihalich.

Exportatorii americani de whiskey încearcă să recupereze vânzările pierdute după un declin al livrărilor de 21% începând din iunie 2018, potrivit datelor Consiliului Băuturilor Spirtoase Distilate.
În cele 12 luni anterioare introducerii tarifelor, Statele Unite au exportat whiskey din secară şi bourbon în valoare de 757 de milioane de dolari.În perioada iulie 2018 – iunie 2019, exporturile au fost în valoare de 597 de milioane de dolari. Exporturile au o pondere considerabilă în vânzările de whiskey ale SUA, care au generat în 2018 venituri de 3,6 miliarde de dolari.

Consiliul Băuturilor Spirtoase Distilate a arătat că 63% din exporturile de whiskey ale Statelor Unite au fost penalizate cu tarife de retorsiune de către Uniunea Europeană, China, Turcia, Canada şi Mexic. În prezent, UE aplică tarife de 25% pentru whiskey-ul din SUA.

Citește și: ”Rabla Clasic” revine după suplimentarea bugetară

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele