Expoziție de pipe la muzeul ”Nicolae Simache” din Ploiești

0
- Reclama -

O expoziţie de pipe, portţigareţe şi brichete care datează din secolele XVIII – XIX şi în care se vor regăsi şi piese care au aparţinut unor personalităţi va putea fi vizitată, în perioada 12 aprilie – 14 mai, la Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” din municipiul Ploieşti.

 

Vernisajul expoziţiei temporare „Fumuri de altădată” este programat să aibă loc luni, de la ora 12,00, pe pagina de Facebook Nicolae Simache (Muzeul Ceasului), se arată într-un comunicat transmis, vineri, de instituţia de cultură.

Expoziţia aduce în atenţia publicului vizitator o mică parte a colecţiei de pipe, portţigarete şi brichete a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Vezi și Târg de Sfânta Maria la Muzeul Satului

„Piesele, datate în secolele al XVIII-lea – al XIX-lea, sunt realizate din lemn de diferite esenţe, spumă de mare, ceramică, os, cu măiestrie îmbinate cu fildeş, chihlimbar şi argint. În expoziţie se vor regăsi şi piese cu valoare memorială, ce au aparţinut unor personalităţi precum poetul Vasile Alecsandri, pictorul Nicolae Grigorescu sau compozitorul şi pianistul Theodor Rogalski”.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele