Expoziţie ”Grădina Paradisului. Desene pregătitoare” la muzeul Storck

0

Expoziţia ”Grădina Paradisului. Desene pregătitoare”, care prezintă o serie de lucrări aduse pentru prima dată în atenţia publicului şi a specialiştilor, va putea fi vizitată, începând de miercuri, la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, anunţă Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB).

 

Expoziţia cuprinde 12 desene pregătitoare, realizate pentru pictura murală din holul casei Storck, care reprezintă simbolic “Grădina Paradisului”.

Vezi și „Muzeul lunii” la Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu-Cesianu

“Alături de soţul său, Frederic, Cecilia Cuţescu Storck a decorat într-un mod cu totul inedit propria lor reşedinţă, care a devenit o casă-atelier emblematică în peisajul urban bucureştean. Construcţia acesteia a început în anul 1911, iar între anii 1913 şi 1917, Cecilia Cuţescu Storck decorează interiorul cu numeroase picturi, de inspiraţie simbolistă, având ca subiect figuri feminine şi o vegetaţie luxuriantă, paradisiacă, mai ales în zona holului casei. Artista alege să picteze pereţii casei în encaustică deoarece culorile obţinute sunt mai intense şi mai vibrante. Pictura din holul mare al casei a fost probabil inspirată şi de călătoriile Ceciliei în Spania, unde a vizitat numeroase palate nobiliare, înconjurate de spectaculoase grădini”, a declarat curatorul expoziţiei, Elena Olariu, director adjunct Artă, Restaurare, Conservare – MMB, citată în comunicat.

Expoziţia, care va fi deschisă până pe 27 iunie, reprezintă o continuare a conceptului expoziţional de promovare a caselor-atelier de artist dezvoltat de Secţia Artă a Muzeului Municipiului Bucureşti începând cu anul 2019, prin expoziţii medalion precum: “Magia liniei. Ligia Macovei şi lirica eminesciană”, “Grafica de călătorie. Cecilia Cuţescu Storck”, “Aman negativ”, “Carol Popp de Szathmari, desenator şi acuarelist”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele