Fabrica de drojdie Pakmaya depășită de comenzi

0

Fabrica de drojdie Pakmaya, singura din România care produce drojdie proaspătă, livrează săptămânal la nivel naţional, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspătă sau uscată, de diferite gramaje.

 

De la declanşarea stării de urgenţă în Italia şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus din România, cererea de drojdie s-a triplat.

“Anul trecut în martie, dar şi în februarie 2020, am avut comenzi săptămânale de aproximativ 650.000 de pachete de drojdie pentru consum casnic. Această cantitate poate fi folosită pentru a produce aproape 7 milioane de pâini a câte 400 de grame fiecare. În săptămâna 9-15 martie, am livrat 1 milion de pachete, iar pentru săptămâna în curs, comenzile s-au dublat: 2 milioane de pachete de drojdie”, spune Cristina Hanganu, directorul de vânzări al Pakmaya România, singurul producător de drojdie de panificaţie din ţara noastră.

Fabrica lucrează acum la capacitate maximă, mai spune ea.

”Fabrica lucrează la capacitate maximă, sistemul de distribuţie la fel şi luăm toate măsurile posibile pentru ca drojdia Pakmaya să nu lipsească din magazine în această perioadă. Totodată, vrem să facem un apel la păstrarea calmului şi rugăm clienţii să susţină consumul responsabil”, completează Cristina Hanganu.

Peste 200 de persoane lucrează în fabrica de la Paşcani, iar producătorul de drojdie a luat toate măsurile necesare pentru ca sănătatea angajaţilor să fie protejată şi activitatea să nu fie întreruptă.

”În vederea operării în bune condiţii, a evitării blocajelor activităţii economice şi a imposibilităţii livrării către unităţile de alimentaţie publică (hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate etc.), societatea noastră a implementat la nivelul unităţii de producţie măsurile necesare funcţionării în parametri normali, astfel încât să fie asigurată atât siguranţa şi sănătatea angajaţilor, cât şi a produselor fabricate, respectând cu stricteţe indicaţiile Ministerului Sănătăţii”, explică Cristina Hanganu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele