Facebook anunță că nu va mai folosi recunoașterea facială

1
- Reclama -

Compania californiană a anunțat marți că nu va mai folosi, pe platforma sa, recunoașterea facială care identifică, din 2010, o persoană în fotografii sau videoclipuri postate pe rețeaua de socializare, notează agenția France Presse.

Facebook, implicată în scandaluri legate de modelul său de afaceri, a mai indicat că va șterge datele de recunoaștere facială acumulate de la peste un miliard de utilizatori, conform unui comunicat oficial.

Această schimbare va reprezenta una dintre cele mai importante evoluții în ceea ce privește utilizarea recunoașterii faciale din istoria acestei tehnologii”, a menționat vicepreședintele companiei responsabil cu inteligența artificială, Jerome Pesenti.

Mai mult de o treime dintre utilizatorii zilnici de Facebook au recunoașterea facială activată și pot fi recunoscute”, a spus el. Ca urmare, „Peste un miliard de modele digitale de recunoaștere facială” vor fi șterse în următoarea perioadă

Mișcarea este una neașteptată și înseamnă că unele instrumente populare de rețea nu vor mai funcționa. De exemplu, atunci când un utilizator postează o fotografie, algoritmul nu va mai ghici numele persoanelor de pe ea.

- Reclama -

„Meta”, noua companie-mamă a Facebook și a celorlalte platforme ale sale – Instagram, WhatsApp etc., recunoaște că această tehnologie poate fi utilă zilnic, în special pentru deblocarea ecranului smartphone-ului tău.

Însă ridică și „multe îngrijorări”, mai ales că autoritățile nu au furnizat încă „reguli clare” privind utilizarea sa, a spus Jerome Pesenti. „Având în vedere incertitudinea actuală, considerăm că este adecvată limitarea utilizării recunoașterii faciale la un număr limitat de cazuri”.

Amintim, Facebook se confruntă în prezent cu valuri de acuzații legate de scurgerea de documente interne orchestrate de un anunțător.

Totodată, informaticianul Frances Haugen a recunoscut în fața Congresului american, a Parlamentului European sau a participanților la Web Summit de la Lisabona, că rețeaua de socializare pune profiturile înaintea siguranței utilizatorilor săi.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele