Fake-brutul Olguței și netul românilor

0
- Reclama -

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu aplică măriri peste măriri, brutul se umflă, netul mai puțin. Metoda ingenioasă de laudă PSD-istă începe să răsufle, când pe fluturașele de salarii, angajații văd că nu rămân cu mare lucru, asta în timp ce prețurile au explodat de la 1 Ianuarie 2018.

Citiți și Salariile medicilor şi profesorilor cresc începând de astăzi

În ceea ce priveşte această salarizare aplicată de la 1 ianuarie 2018 au crescut toate salariile brute cu 25%.

În ceea ce priveşte educaţia şi sănătatea, pe 1 martie au mai avut creşteri, la educaţie încă 20%, iar sănătatea au urcat direct în grilă până în 2022, dar vorbim despre brut!

Netul salariților din educație a avut o creştere de 4% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie încă o creştere, cumulată cu prima de la 1 ianuarie, de aproximativ 7%, conform trecerii contribuțiilor de la angajat la angajator.

Planurile Guvernului de a reduce numărul de contribuţii sociale la două şi de a le lăsa doar în sarcina angajatului au adus o pierdere semnificativă în buzunarul românilor şi au crescut doar din pix salariul minim pe economie, majorând în acelaşi timp taxele pe care le ia statul unui angajat.

- Reclama -

Concret, raportat la legea veche a salarizării, vă dăm exemplu un român care era remunerat anul trecut cu salariul minim pe economie de 1.450 de lei lua în mână, după plata contribuţiile şi impozitul pe venit de 16%, în jur de 1.065 de lei.

Ipotetic vorbind, după schimbarea modalității de plată a contribuţiilor sociale, salariatul ar fi rămas cu mai puţini bani în mână, respectiv cu circa 972 de lei.

Practic mărirea de 25% a salariului de bază aplicată la 1 ianuarie, este una fictivă! Lia Olguța Vasilescu a aruncat cu praf în portofelele românilor, strigând cu trâmbițe măririle din pixul ministerial.

În trecut, şi salariatul şi angajatorul plăteau separat CAS şi CASS și aveau în sarcină şi alte contribuţii.

De la 1 ianuarie 2018 au fost eliminate patru din cele şase contribuţii plătite înainte. Am rămas aşadar doar cu contribuţia la pensii (CAS) şi cea de asigurări sociale de sănătate (CASS), care sunt datorate numai de către angajat, dar rămâne în sarcina angajatorului plata acestora către stat. Noile cote vor fi de 25% pentru CAS şi 10% pentru CASS.

Concluzia: Banii care se întorc la stat au crescut, iar banii în plus adăugați la salariile nete ale angajaților sunt infimi.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele