Fakty.ua: armata rusă a distrus 34 de spitale, ucigând și rănind zeci de medici

Rușii aruncă din avion bombe de 500 de kg: FAB-500

0
bomba armata rusa
FAB-500
- Reclama -

”În urma acţiunilor teroriştilor ruşi în Ucraina, 34 de spitale au fost avariate, dintre care unele nu vor mai putea funcţiona, a declarat ministrul Sănătăţii Viktor Lyashko” transmite publicația ucraineană Fakty.

 

Ucrainenii spun că în urma atacurilor au fost distruse spitale, rețele de distribuție de utilități, dar au fost omorâți oameni nevinovați, printre care și personal medical.

Aceasta este o altă încălcare a Convenției de la Geneva, deoarece lucrătorii medicali, instituțiile de sănătate nu pot fi implicați în război, în conflicte militare. Ocupanții (n.r. armata rusă) neglijează acest lucru, încălcând în mod deliberat toate normele convenției și arătând încă o dată că aceasta nu este o armată, ci teroriști” spune Lyashko.

Ministerul a arătat că este în contact permanent cu OMS, organizație care a postat deja pe site-ul său informații despre primele 6 încălcări ale Convenției de la Geneva. Este vorba despre atacuri asupra spitalelor. 

- Reclama -

Vezi și Zelenski cere avioane de la NATO pentru Ucraina

Rușii au lovit spitale pe tot teritoriul Ucrainei

Obuzele rusești au lovit unități medicale din regiunea Donețk (Vugledar, Volnovakha, Mariupol, satul Chasiv Yar), regiunea Lugansk (Lysychansk), regiunea Kiev (satul Buzova), regiunea Zaporizhia (Melitopol, satul Vasylkivka), Kiev, Jytomyr, Cernihiv , Harkov.

Un incident revoltător, spune ministrul, s-a petrecut pe 3 martie cândp în Trostyanets, regiunea Sumy, grupuri de soldați ruși au blocat munca echipajelor de ambulanță, astfel încât nu s-au putut deplasa în locurile unde au fost chemate. Pe 4 martie, pe drumul Sumy, ambulanța din Kiev a fost sub focul armatei ruse cu arme de calibru mic.

Rușii aruncă din avion bombe de 500 de kg: FAB-500

FAB-500
FAB-500

Mai multe proiectile neexplodate au fost filmate de ucraineni în zonele în care aviația rusă le-a aruncat la întâmplare peste civili, instituții, unități militare etc.

FAB-500 este o bombă de uz aerian de uz general de 500 de kilograme (1.100 lb) proiectată de sovietici, cu un focos exploziv, folosit în principal de forțele aeriene ruse, fostele republici sovietice și țările client.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele