Familiile rușilor luați la război vor primi o oaie și doi saci de cartofi

0

În regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu –Tuva, autoritățile vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați în Ucraina, anunță site-ul rusesc Holod Media.

Totodată, familiile recruților ar trebui să primească 50 de kilograme de varză, care va fi dată doar „după nevoie”, potrivit șefului republicii din sudul Siberiei, Vladislav Hovalîg. Acesta a precizat că transportul produselor va fi plătit din bugetele primăriilor.

Cu eforturile comune ale autorităților și ale rezidenților activi, rudele și prietenii militarilor și ei înșiși ar trebui să simtă că nu vor rămâne singuri cu problemele cotidiene”, notează portalul oficial al guvernului din Tuva. Serviciul de presă al republicii a raportat că primii 91 de berbeci au ajuns deja la familiile mobilizaților.

De asemenea, autoritățile afirmă că distribuirea oilor ar trebui să fie finalizată înainte de sfârșitul acestei săptămâni, fără a preciza însă numărul total de recruți.

Această informație a fost comentată de analistul militar Chris Owen, pe pagina sa de Twitter, acesta notând ironic că o oaie în schimbul unui recrut pare un schimb rezonabil.

Amintim, anunțul autorităților din Tuva privind ajutoarele pentru familiile bărbaților încorporați vine la doar o zi după ce în Kîzîl, capitala regiunii, au izbucnit proteste contra mobilizării decretate miercurea trecută de președintele rus Vladimir Putin.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele