Fără mască la orele de sport

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că instituţia pe care o conduce şi Ministerul Sănătăţii vor reevalua purtarea măştii de protecţie în timpul orelor de sport, după ce a primit informări oficiale de la Bruxelles cu privire la modul în care alte ţări gestionează această situaţie. Sorin Cîmpeanu a precizat că majoritatea ţărilor europene nu impun masca la orele de sport.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că a solicitat informaţii oficiale cu privire la purtarea măştii la orele de sport în celelalte ţări europene.
”Am cerut o situaţie cu privire la practicile europene – Austria nu solicită, Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită, Estonia, Finlanda, Suedia – nu solicită. Franţa nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în exterior. (…) Am găsit un singur exemplu în Europa – o regiune în Italia – în care se solicită purtarea măştii în timpul orei, dar decizia este în reevaluare. (…) Informarea este oficială, venită de la reprezentanţii de la Bruxelles”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul e explicat că în Luxembourg nu se poartă masca în timpul orei, ci doar de la vestiar până în sala de clasă.

Teodosie s-a plimbat cu caleașca prin Constanța cu ocazia Sfântului Haralambie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele