Fără rezultate la Bahmut, forțele ruse au distrus un pod

2
Bahmut
Bahmut
- Reclama -

Până aflăm care este noua strategie de război a a criminalului Vladimir Putin, armata rusă distruge poduri la Bahmut chiar dacă nu poate cuceri orașul apărat de ucraineni. Poliția din regiunea Donețk a anunțat că forțele rusești au aruncat în aer în cursul nopții un pod cheie care leagă orașul asediat Bahmut de satul vecin Hromove.

 

Poliția din orașul Konstantinivka a declarat pentru CNN că speră să repare podul în zilele următoare, deoarece este o arteră vitală pentru extragerea civililor și pentru deplasarea proviziilor, cum ar fi muniția.

Podul este ultima rută principală de aprovizionare de la Bahmut la orașul Ceasiv Iar.

Militarii încă mai pot avea acces în oraș prin drumuri de pământ și câmpuri, a declarat poliția.

Un ordin de evacuare obligatorie este în vigoare în regiunea Donețk, iar aproximativ 5.000 de persoane au rămas în Bahmut, potrivit oficialilor ucraineni.

- Reclama -

Vezi și Bahmut este o fortăreaţă de neînvins grație naturii. Cum arată oraşul din Ucraina în plin război

Forțele rusești avansează spre Bahmut, dar armata ucraineană spune că își menține poziția în bătălia pentru orașul din est și că nu intenționează să se retragă.

În urmă cu o zi, fondatorul grupării rusești de mercenari Wagner a distribuit o înregistrare video cu luptătorii săi despre care susține că se află în interiorul orașului ucrainean Bahmut.

Într-o postare pe Telegram, serviciul de presă al lui Evgheni Prigojin l-a citat pe acesta spunând „Băieții își fac de cap, filmează acasă”.

„Au adus asta din Bahmut în această dimineață, practic din centrul orașului”.

În filmuleț, bărbați în uniformă ridică un banner Wagner în vârful unei clădiri cu mai multe etaje semidistruse.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele