Fără roaming în Uniunea Europeană

0
- Reclama -

Parlamentul European a aprobat joi un acord cu Consiliul UE privind preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor, înlăturând ultimul obstacol din calea eliminării complete a tarifelor de roaming în interiorul UE, de la 15 iunie, se arată într-un comunicat al legislativului.

Eliminarea tarifelor de roaming pentru utilizatori, programată pentru 15 iunie 2017, va permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri şi să folosească date pe mobil atunci când călătoresc în alt stat UE, la acelaşi cost ca acasă.

“Este o mare victorie pentru consumatorii europeni. Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi tarife de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica emailul, utiliza hărţi, încărca fotografii pe reţelele sociale, vor putea telefona şi trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare”, a spus raportorul Miapetra Kumpula-Natri.

Parlamentul a eliminat ultimul obstacol – acordul privind preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor – prin aprobarea acordului informal cu Consiliul, cu 549 de voturi la 27şi 50 de abţineri.

Acordul informal între Consiliu şi Parlament priveşte preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor în roaming. Aceste costuri afectează indirect facturile finale ale consumatorilor.

- Reclama -

Limitele mai mici pentru transferul de date ar putea permite consumatorilor UE să acceseze mai multe date cum ar fi, de exemplu, conţinut audiovizual, atunci când călătoresc dintr-o ţară în alta. Aceste limite mai mici de preţuri ar putea şi să deschidă piaţa pentru operatori de telecomunicaţii mici şi virtuali.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele