UPDATE: FBI caută fotografii cu americanii care au luat cu asalt Capitoliul din Washington

0

Cincisprezece persoane au fost acuzate de violenţe la Capitoliu, între care bărbatul fotografiat în biroul preşedintei Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi care a fost arestat vineri dimineaţă, a anunţat Ministerul Justiţiei.

 

“Suntem în măsură să anunţăm 15 inculpări de către justiţia federală”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Ken Kohl, de la biroul procurorului federal din Washington. Printre cei urmăriţi penal se află un bărbat suspectat că ar fi plasat o bombă artizanală lângă sediul Congresului american şi Richard Barnett care a intrat în birourile lui Nancy Pelosi, a precizat ministerul.

FBI oferă de asemenea o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii despre persoanele responsabile de aducerea celor două bombe artizanale descoperite la Washington. 

Știre inițială

După ce Congresul American l-a validat ca Președinte al SUA pe Joe Biden, serviciile de securitate internă ale americanilor au demarat investigații pentru a afla identitatea celor care au participat la asaltul asupra Capitoliului.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a înfiinţat un site pentru a aduna informaţii, fotografii sau înregistrări video cu susţinătorii preşedintelui american Donald Trump care au luat cu asalt Capitoliul din Washington.

“FBI acceptă ponturi şi imagini din media digitale care prezintă acte de revoltă şi de violenţă în clădirea Capitoliului şi în zona din împrejurimi”, a anunţat instituţia pe site-ul său.

Anchetatorii pot de asemenea profita de dovezile de primă mână constând în fotografii şi filmări postate chiar de autorii asaltului pe social media. Multe dintre feţele lor sunt lesne de recunoscut, întrucât cei mai mulţi au ignorat obligativitatea purtării măştii în contextul pandemiei de coronavirus.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Susţinătorii preşedintelui american Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington
Susţinătorii preşedintelui american Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele