FC Liverpool este prima finalistă a Ligii Campionilor

0

Englezii au obținut marți seară calificarea în ultimul act al Champions League după ce le-au dat mari emoții fanilor, fiind conduși cu 2-0 la pauză de Villareal, pe Estadio de la Ceramica.

Partea secundă a adus liniștea, „cormoranii” marcând de 3 ori pentru a-și asigura prezența în finala de la Paris.

Partida a început cu un gol surprinzător de rapid înscris de elevii lui Unai Emery, în minutul 3, dintr-o fază frumoasă, finalizată de Boulaye Dia, după recentrarea lui Capue.

Apoi, ambele echipe și-au creat pe rând ocazii, până când, în minutul 43, Coqelin, lăsat nemarcat, a transformat cu capul o centrare de pe flancul drept, ducând scorul la 2-0 și 2-2 la general.

Probabil, speriați de perspectiva prelungirilor sau chiar a pierderii calificării, elevii lui Jurgen Klopp au revenit total schimbați de la vestiare și au rezolvat calificarea prin golurile lui Fabinho, în minutul 62 și Diaz, în minutul 67.

Golul victoriei a fost marcat de Mane, în minutul 74, după ce a driblat toată apărarea adversă, inclusiv portarul, punctând în poarta goală.

FC Liverpool, calificată cu scorul general de 5-2, va juca finala la 28 mai, contra câștigătoarei celeilalte semifinale, disputată miercuri de Manchester City și Real Madrid. Amintim, britanicii îi conduc pe „los blancos” cu 4-3, scorul cu care s-a terminat meciul tur – unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele