Fetița abandonată de mamă din cauza violențelor conjugale

1

Mama care și-a abandonat fetița de cinci zile în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea s-a predat autorităților. Potrivit anchetatorilor, femeia, în vârstă de 35 de ani, fost cadru didactic, a ascuns că a născut din cauza violenței domestice și a faptului că soțul nu și-a mai dorit încă un copil.

 

Despre abandonarea fetiței, femeia le-a povestit mai întâi părinților ei, pe care i-a chemat la ea acasă pentru a le încredința spre creștere și educare ceilalți doi copii, de trei, respectiv 12 ani.

În urmă cu o săptămână, și-a luat câteva haine uzate din casă și a născut în mașină, singură, fără asistență medicală.

Ea le-a mărturisit procurorilor că a ascuns nașterea copilului din cauza bătăilor și certurilor din familie, soțul nu și-a dorit al treilea copil.

Vezi și 67 de violuri și peste 370 de cazuri de violență domestică, în primele 6 luni, în Capitală

A ținut fetița în mașina parcată în apropierea locuinței patru zile, iar când nu a mai știut ce să facă și cum să se descurce cu ea, a decis să o abandoneze într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea.

Mai întâi, a alăptat-o, apoi a învelit-o și a pus-o într-un scaun de mașină. A stat acolo până când a văzut că micuța a fost găsită. O locatară a descoperit nou născutul și a alertat poliția.

În urma unei expertize medicale, s-a constatat că mama, acuzată de abandon de familie, suferă de o tulburare post natală. Procurorii au cerut internarea de urgență într-un centru de reabilitare.

Fetița abandonată rămâne în grija statului până la finalizarea procesului.

Vezi cel mai bun purificator de aer anti coronavirus 

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele