Două sectoare fără căldură, Firea crede în sabotaj!

0
- Reclama -

Avarie majoră în Capitală. Două sectoare au rămas fără apă caldă şi căldură după ce o magistrală principală care alimentează sectoarele 2 şi 3 de la CET Sud a cedat.

În urma avariei, 300 de blocuri sunt afectate, în sectoarele 2 și 3.

Conducerea Termoenergetica susţine că vina aparţine ELCEN, care a livrat în sistem apă cu un debit mult prea mare şi cu 20 de grade în plus, iar asta a făcut ca magistrala să cedeze din cauza presiunii.

Gabriela Firea susține că avaria termică produsă sâmbătă în Capitală este un sabotaj provocat în urma unui ordin politic, scopul fiind ca primarul general să fie acuzat că lasă bucureștenii fără căldură. Edilul cere ca Elcen să afle responsabilul, potrivit Mediafax.

„E un sabotaj în dorința de a lovi în primarul Capitalei ca acesta să fie acuzat de cetățeni că ar fi vinovat de avarie. Nu suntem vinovați. Instanța și cei care vor ancheta vor decide ce riscă (cei responsabili de avarie, n.r). Noi facem (plângere, n.r.) împotriva Elcen, iar conducerea Elcen să afle cine a dat odinul politic pentru acest sabotaj. Pentru că nu mi se pare o întâmplare”, a declarat Gabriela Firea la un post de televiziune.

- Reclama -

Reacție oficială ELCEN

Direcția Termoenergetica susține, de asemenea, că vina aparține ELCEN.

”Am reușit și am izolat avaria astfel încât 300 de blocuri să fie afectate de pe raza sectoarelor 2 și 3. Urmează să facem o nouă izolare astfel încât numărul acestora să se reducă. Sperăm ca până la finalul zilei să remediem tot ce s-a întâmplat. O astfel de avarie se poate întâmpla, în mod normal, din 3 cauze: din punct de vedere al debitului, presiunii și temperaturii.

Acești 3 parametri sunt comandați de dispeceratul central al nostru și avem în sistemul informatizat evoluția fiecăruia. Comanda a fost de 96 – 98 de grade, iar în interval de 30 de minute, în jurul orei 9, am primit în rețea apă cu 20 de grade mai fierbinte decât solicitasem. Aceasta a provocat avaria.

Este evident că o astfel de situație nu este una normală. Este anormal să se întâmple așa ceva, vorbim de oameni care lucrează de zeci de ani în sistem. O diferență atât de mare, de 20% nu este ceva întâmplător.” 

 

Reacția USR București: Gabriela Firea minte de îngheață apele

USR București a precizat, pe Facebook, că Gabriela Firea minte atunci când acuză un sabotaj în privința avariei de la Elcen și subliniază că problemele din Sectoarele 2 și 3 au apărut deoarece nu au fost efectuate reparații pe tronsonul respectiv. Lucrările au vizat doar 18% din acea porțiune.

„Gabriela Firea minte de îngheață apele! Părți mari din Sectoarele 2 și 3 au rămas din nou fără căldură și apă caldă, la fel ca în decembrie 2018. De ce? Simplu. Pentru că reparațiile pe tronsonul Bobocica, aflat la ieșirea din CET Sud, s-au făcut în proporție de doar 18,75%, așa cum ne arată un raport al Primăriei Generale”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de USR București.

În august 2019, Gabriela Firea declara că a reabilitat 30 de km de rețea de transport primară, însă primarul Capitalei a mințit – de fapt, a reabilitat doar 680 de metri, mai spune sursa citată, potrivit Mediafax.

„Gabriela Firea acuză sabotaje închipuite, dar de fapt e vorba doar de minciunile ei care ies la iveală!”, precizează postarea.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele