Firea ne anunță că prețul căldurii ne va arde la buzunare

2

Gabriela Firea a scris, joi, pe Facebook, că preţul căldurii în Capitală va sări în aer, după ce noul tarif total pentru gigacalorie anunţat oficial de către ANRE este aproape dublu, de peste 850 de lei.

 

”Nicuşor Dan trebuie să vină cu soluţii, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie”, mai afirmă fostul primar general al Capitalei. Ea îl acuză pe Nicuşor Dan că ”nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect şi transparent edil”, adăugând că ”factura pe luna Noiembrie 2021 nu este plătită, probabil la fel e şi cea din Decembrie 2021, iar conducerea Termoenergetica spune că riscă să nu poată asigura furnizarea de apă caldă şi căldură”.

”Preţul căldurii în Capitală va sări în aer. Noul tarif total pentru gigacalorie anunţat oficial de către ANRE este aproape dublu, peste 850 de lei. Nicuşor Dan trebuie să vină cu soluţii, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie. Înainte să mă acuze de minciuni mai bine le-ar spune oamenilor adevărul”, a scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Ea afirmă că ”Nicuşor Dan minte când spune că a venit cu o propunere în Consiliul General”.

”Cu reprezentanţii PSD nu a discutat! Până şi partenerii săi i-au respins ideea. Consilierii generali PSD nu vor vota nici o majorare de preţ care să dubleze facturile. Există acest risc, subvenţia să se micşoreze iar bucureştenii să plătească dublu. Nicuşor Dan trebuie sa iasă public şi să-i anunţe pe bucureşteni dacă menţine subvenţia la acelaşi nivel şi dacă vor plăti la fel pentru căldură şi apă caldă. Nicuşor Dan minte şi când spune că facturile pentru apă caldă şi căldură sunt plătite la zi. Anul 2021 nu a fost primul în care Municipalitatea a achitat integral subvenţia. Primăria Capitalei a încheiat anul cu cel puţin 210 milioane de lei datorii la Termoenergetica”, scrie Firea.

Fostul primar mai precizează că ”factura pe luna Noiembrie 2021 nu este plătită, probabil la fel e şi cea din Decembrie 2021, iar conducerea Termoenergetica spune că riscă să nu poată asigura furnizarea de apă caldă şi căldură”.

Set și meci, Djokovici a pierdut apelul și trebuie să plece din Australia

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele