UPDATE: Bătălia pentru București: Firea în fața lui Nicușor Dan la ora amiezii

0

La ora 19.00 este aproape sigur că Gabriela Firea a pierdut Capitala.

Diferența dintre cei doi e mai mare de 4% în favoarea lui Nicușor Dan, iar decalajul pare să crească daca tinerii ies la vot!

Stirea inițială

Cei care nu doresc o nouă alegere ca primar al Bucureștiului a Gabrielei Firea, ar face bine să meargă la urne și să voteze. Surse politice avizate au lansat în media informația conform căreia Firea e cu trei procente în fața lui Nicuşor Dan la ora 14.00 în ”lupta” pentru primăria Capitalei.

 

Informaţiile se bazează pe, spune Adevărul, primele rezultate furnizate de casele de sondare. Liderii PNL estimează că Nicuşor Dan va recupera diferenţa până la închiderea urnelor, în condiţiile în care electoratul de dreapta votează preponderent seara.

La ora 15.00, 27 de procente dintre alegători au votat deja

Numărul tinerilor prezenţi la urne începe să crească, ca la fiecare rundă de alegeri odată cu venirea serii.

Pe sectoare, Bucureștiul este dominat de lupta dintre PSD și alianța USR Plus PNL.

Oricum arată votul acum pe București, mobilizarea electoratului din ambele tabere, în orele următoare, poate schimba radical configurația actuală.

Sectorul 1: Dan Tudorache (PSD) are un mic avans în faţa lui Clotilde Armand (USR – PLUS – PNL), care poate fi anulat pe parcursul zilei. În prima parte a zilei a ieşit la vot, în mod tradiţional, electoratul de stânga.

Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) conduce în opţiunile electoratului, în condiţiile în care Dan Cristian Popescu (PSD) şi Neculai Onţanu (ADER) se luptă pe acelaşi electorat. Lupta e foarte strânsă.

Sectorul 3: Robert Negoiţă îşi păstrează statutul de favorit. În plus, prezenţa la vot este foarte mică în Sectorul 3, un alt avantaj pentru primarul în funcţie.

Sectorul 4: Daniel Băluţă (PSD) are un avans de câteva procente în faţa Simonei Spătaru. Poate apărea o surpriză doar dacă mobilizarea la vot va fi mare.

Sectorul 5: Lupta se duce în trei: Daniel Florea (PSD) e momentan pe primul loc, umăr la umăr cu Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS) şi Cristian Popescu Piedone (PPUSL). Liderii PNL susţin că  Băcanu e favorit conjunctural, în contextul în care Florea, Piedone şi Marian Vanghelie se luptă pe acelaşi electorat (de stânga).

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS) conduce la mijlocul zilei, însă lupta e destul de strânsă, în condiţiile în care Ştefan Florescu, candidatul PMP, rupe din voturile dreptei. Gabriel Mutu îi suflă în ceafă lui Ciucu, potrivit estimărilor sociologice. Mobilizarea tinerilor în Sectorul 6 este exemplară

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele