Firea dă vina pe Orban și Cîțu pentru situația financiară pe care o lasă la Primărie

0

Gabriela Firea a declarat că plata stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap se face în ultima zi a lunii sau în primele zile din luna următoare, „în funcţie de situaţia financiară”, dar şi că situaţia financiară a Municipalităţii e una dificilă, în contextul diminuării cotei din impozitul pe venit alocată PMB.

 

 

„Spre informare: stimulentele pentru copiii cu dizabilităţi, în valoare de 1.000 de lei lunar sunt, deja, plătite. Stimulentele pentru adulţii cu dizabilităţi, de 500 lei lunar, se plăteau, de obicei, în ultima zi a lunii sau în primele zile din luna următoare, în funcţie de situaţia financiară. Situaţia financiară este grea, şi au contribuit din plin domnii Orban şi Cîţu – prietenii domnului Nicuşor -, care au diminuat lunar cota din impozitul pe venit alocată Primăriei Capitalei şi, în plus, nu au acceptat nicio formă de redresare financiară propusă de noi: aprobarea prin CAIL a unui împrumut din Trezorerie sau de pe piaţa bancară privată. Un comportament odios la adresa bucureştenilor, doar ca să mă pedepsească pe mine politic”, a scris edilul general pe Facebook.

Cîțu anunță încălcarea legii ”în toate aspectele investigate” la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a respins acuzaţiile primarului general ales, Nicuşor Dan, care i-a reproşat că a oprit plata acestui stimulent.

„Adică eu am ‘oprit’ ceva care se achita lunar, datorită unui proiect iniţiat şi susţinut de mine, de aproape trei ani! Mare ţi-e grădina, Doamne! Dar nu mai sunt ‘pomeni’? Că aşa zicea domnul în campanie”, a mai scris ea.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a anunţat marţi dimineaţă că, în această lună, plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată, urmând să fie făcută la o dată ulterioară, care va fi comunicată de îndată ce DGASMB va dispune de fondurile necesare.

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis marţi că persoanele adulte cu handicap vor primi stimulentul financiar oferit de municipalitate, precizând că se va ocupa de rezolvarea acestei probleme după ce îşi va prelua mandatul.

Vezi aici Nicuşor Dan: persoanele adulte cu handicap vor primi stimulentul financiar

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele