Firea visează la președinție?

Dinu Alexandru

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declara în luna ianuarie a acestui an, că nu ia în calcul o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, ea punctând că nu va renunţa la funcţia de edil chiar dacă i-ar cere acest lucru preşedintele partidului sau partidul.

Citiți și Firea nu renunţă la proiectul Spitalului Metropolitan

Firea a precizat că le-a cerut colegilor săi de partid să nu mai fie pusă în sondaje deoarece „sub nicio formă” nu va renunţa la mandatul de primar general al Capitalei.

„În primul rând, le mulţumesc tuturor celor care gândesc de această manieră pe care o descrieţi dumneavoastră – şi primesc şi eu semnale în acest sens – este onorant şi este măgulitor. Dar, cu riscul de a mă repeta, sunt o persoană extrem, extrem de serioasă, chiar obositor de serioasă pentru cei care cred că eu aş putea să mă schimb ca o frunză în vânt, de la o lună la alta. Categoric nu, îmi respect angajamentul faţă de bucureşteni, vreau să-mi duc la bun sfârşit şi ultima zi de mandat, (…) chiar dacă îmi cere preşedintele partidului sau partidul, colegii mei dacă îmi vor cere să candidez, le-am spus încă de pe acum să nu mai fiu vehiculată, să nu mai apar în sondaje, să nu mă mai măsoare, pentru că sub nicio formă nu vreau să renunţ la acest mandat. (…) Cartea de vizită a unui politician este reprezentată de seriozitate”, a declarat primarul Bucureștiului.

Nota redacției: Credem însă că o eventuală anunțare oficială a candidaturii ar coroda imaginea oricărui potențial candidat la fotoliul de președinte al României. Cu aprope doi ani înainte de alegerile prezidențiale, instabilitatea din interiorul PSD i-ar cauza mai multă notorietate negativă Gabrielei Firea, iar în privința răzgândelii acesteia, considerăm că în politica de la PSD totul este posibil.

Citeste si...  Ministrul Finanțelor despre Viorica Dăncilă: "Este o persoană fără orgolii ieftine, o persoana simplă..."

Gabriela Firea şi primarul interimar al Chişinăului, Silvia Radu, au semnat miercurea trecută un program de colaborare care vizează trei domenii – Cultura, Educaţia şi Sănătatea

Citiți și Gabriela Firea: “Sprijinim Chişinăul cu autobuze, refacem un liceu, o maternitate şi oferim tabere elevilor”

„Este un proiect extrem de important pentru noi, ambiţios, dar şi de suflet, în Anul Centenar. Având în vedere că în anii anteriori s-au semnat protocoale cu municipiul Chişinău, dar care nu au fost puse în practică, astăzi împreună cu doamna primar Silvia Radu am semnat un program concret de colaborare între cele două primării pe trei coordonate. Acestea sunt: Cultura, Educaţia şi Sănătatea”, a explicat Firea, într-o declaraţie de presă.

Ea a precizat că PMB urmează să doneze două autobuze urbane pentru a acoperi un traseu cultural al Chişinăului.

„Primăria Municipiului Bucureşti va sprijini Primăria Municipiului Chişinău pentru înfiinţarea unei linii de transport în comun culturale. În acest sens, Primăria Capitalei, prin votul Consiliului General, la următoarea şedinţă, va dona două autobuze urbane care vor realiza un traseu cultural stabilit de doamna primar al municipiului Chişinău”, a menţionat Gabriela Firea.

Firea favorizează anumite firme de TAXI în detrimentul aplicației UBER?

Cele mai mari 9 companii de taxi din Bucureşti au plătit către stat, în 2016, impozit pe profit, cumulat, în valoare de 61.224 de lei, potrivit datelor raportate către Ministerul de Finanţe, în timp ce serviciul de car sharing Uber a plătit un impozit pe profit de 187.000 lei, de 3 ori mai mult.

Uber este activ pe pieţele din Bucureşti, Timişoara şi Cluj, precizează un comunicat al Uber. „Cifrele publicate de Ministerul de Finanţe atrag atenţia nu doar asupra impozitelor scăzute plătite de fiecare firmă de taxi în parte, ci şi asupra faptului că unii dintre cei mai mari jucători de pe piaţă par să nu înregistreze, aproape niciodată, profit. Astfel, firme precum Speed Taxi, Pelicanul Grup Taxi sau Bageti Star nu au plătit impozit pe profit în niciun an din perioada 2012-2016. Lista numelor care nu au avut de plată impozit pe profit în anul 2016 este, însă mult mai mare, şi include şi alte nume, precum Meridian Taxi sau Auto Cobălcescu”, arată comunicatul.

Citeste si...  Orban vede vinovat Guvernul dacă OMV-Petrom nu plăteşte taxa de solidaritate

Potrivit datelor oficiale, cumulate de Cristian Lăzărescu, vicepreşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, cei mai profitabili dintre taximetrişti sunt cei de la Taxi Glucoza, care, doar în 2016, au plătit 36.341 de lei, adică jumătate din impozitele plătite de toate cele 9 companii mari din piaţă, asta deşi se află doar pe locul al 7-lea în top. Următorii contribuabili sunt Cristaxi Sevice, cu un impozit pe profit de 12.016 lei, în 2016 şi Prof Taxi, care a datorat statului puţin peste 7.500 de lei, în acelaşi an.

La suma plătită de Uber, de 187.000 de lei, se adaugă şi taxele suplimentare pe care le plătesc şoferii parteneri Uber, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit şi contribuţii salariale. În 2016, spre exemplu, 100 de şoferi Uber au plătit 320.000 de lei, aferenţi acestor dări, arată comunicatul.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *