Florea nu e încă șef la Secţia specială, ”DNA-ul lui Tudorel”

0

Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor rămâne, în continuare, fără şef. Membrii CSM au amânat şedinţa de validare a rezultatelor concursului câştigat de Adina Florea.

Motivul: nu s-a întrunit cvorumul cerut de lege. Era nevoie de participarea a cel puţin 15 membri, pentru a putea discuta temele înscrise pe ordinea de zi.

Pe lângă numirea noului procuror-şef, care va avea un mandat de 3 ani, plenul trebuie să valideze şi rezultatele unui concurs de angajare a altor trei procurori la secţia specială.

Citește și ÎCCJ desființează ancheta Adinei Florea, procurorul lui ”Toader”, în cazul Koveși

Un alt subiect de pe ordinea de zi viza cererea lui Gheorghe Stan, care a devenit judecător al Curţii Constituţionale. Acesta vrea să rezerve un post de procuror la Secţia specială, pentru când îi expiră mandatul la CCR.

Următoarea şedinţă CSM e programată pentru luni.

Ministrul Justiției, Ana Birchall nu e Tudorel Toader

Zvonuri din zona politică susțin însă că ministrul Justiției, Ana Birchall ar fi oprit numirea Adinei Florea, după întâlnirea avută în această dimineață cu Procurorul general al SUA, William Barr.

Acesta a declarat că speră ca aceasta să determine renunțarea la schimbările asupra legilor justiției prin care lupta împotriva corupției este amenințată. Procurorul general al SUA a avut și o întâlnire cu Președintele Klaus Iohannis.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele