VIDEO: Florin Cîțu așteaptă USR la negocieri pentru un nou Guvern

0
florin citu

La TVR, Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit despre așteptarea sa în legătură cu continuarea guvernării alături de USR. Premierul spune că a lăsat uși deschise pentru partidul condus de Barna și Cioloș, însă, în realiate, a eliminat tot ce înseamnă USR-PLUS din structurile centrale si locale.

 

Premierul vorbește despre supărarea sa legată de faptul că USR e ”rău” pentru că are o moțiune de cenzură împreună cu ”neofasciștii” și antivacciniștii de la AUR.

„Eu am lăsat o poartă mare deschisă, pentru că nu am numit niciun om nici în funcțiile de prefecți, nici pe secretari de stat, nici pe directori, niciun om nu a fost numit în locul colegilor de la USR”, a declarat joi seara, la TVR, premierul Florin Cîțu. „Am lăsat locurile… Au fost eliminați, bineînțeles, că nu mai sunt la guvernare, dar nu am numit pe nimeni în acele funcții, deci există, din punctul meu de vedere, am lăsat aceeași configurație, în guvern există, din punctul meu de vedere, o poartă deschisă, o ușă deschisă, dar, bineînțeles, este o condiție să retragi moțiunea de cenzură”, a adăugat el.

„Nu poți să reiei împărțirea portofoliilor decât dacă pică guvernul. (…) Nu intră acest lucru în discuție și de asta n-am înțeles de ce vor să dea jos acest guvern, pentru că în PNL există o frustrare pentru modul în care au fost negociate în iarnă aceste portofolii. Este clar, este vizibil”, a explicat Cîțu, referitor la ipotezele lansate din ambele tabere – PNL și USR-PLUS – privind o eventuală renegociere a pozițiilor din executiv.

Vezi și Cîțu susține că Orban are mesaje de tip PSD

Prim-ministrul a admis că a avut o nemulțumire, dar aceasta nu a fost legată de împărțirea portofoliilor, ci de „alte lucruri”.

„Eu am avut o singură problemă pe care am tot spus-o și aici au fost discuțiile, există un singur guvern, nu există 3 guverne. Nu există 3 miniștri, 3 prim-miniștri, deci și asta a fost o discuție pe care am avut-o constant și cred că aici trebuie să ajungem la o înțelegere până la urmă”, a subliniat el.

„Nu e vorba de portofolii, nu e vorba de alte lucruri, dar e vorba să înțelegem că este un singur prim-ministru și este un guvern, nu este o federație în guvern și miniștrii unui partid nu răspund vicepremierului ca și cum ar fi un prim-ministru. Nu, există un guvern, există un singur prim-ministru și toți suntem în aceeași echipă. Dacă vrem să înțelegem acest lucru. Discuțiile despre portofolii, am vorbit cu colegii mei să nu mai arunce astfel de informații pentru că în PNL nu a fost această discuție”, a ținut să explice Cîțu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele