Florin Iordache: “Președintele trebuie să îl revoce pe Augustin Lazăr!”

1

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache(PSD), a declarat că președintele Klaus Iohannis ar trebui să îl revoce pe Procurorul General, Augustin Lazăr, după ce ministrul Justiției a anunțat că declanșează procedura legală în acest sens.

„Urmând procedura, cu avizul CSM, în mod normal Președintele ar trebui să îl revoce pe Procurorul General. Dl Lazăr a încălcat foarte multe chestiuni, de la planul de management până la încălcări ale legii și așa mai departe”, a declarat Florin Iordache.

Social-democratul a adăugat că evaluarea prezentată de ministrul Justiției a fost „bine documentată și argumentată”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.

“Concluzia este aceea a necesității de revenire la normalitate. Asta înseamnă cunoașterea și respectarea competențelor constituționale, legale și în același timp o interpretare și aplicare a legii în baza principiului loialității constituționale. Loialitatea e definită foarte coerent și frumos printr-o bogată jurisprudență a CCR. Sigur că mai există o concluzie. Aceea de a rămâne în limitele, nu numai a competențelor și loialității, ci și a bunei cuviințe.Prin urmare, considerăm că actele și faptele enumerate în raport, de netolerat în statul de drept, demostrează că activitatea lui Augustin Lazăr contravine obligațiilor legale. În aceste condiții nu ser mai poate susține ocuparea funcției de conducere din cadrul Minsiterului Public”, a anunțat, miercuri seară, ministrul Justiției.

Tudorel Toader a declarat că Augustin Lazăr trebuie revocat de la conducerea Parchetului General.

“Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Solicitarea va fi transmisă în seara asta către procurorii CSM în vederea analizei și elaborării avizului consultativ, precum și Președintelui României pentru a decide competențele legale ce îi revin”, a mai spus Toader.

Citește și Augustin Lazăr:Am fost notat 36 de ani cu foarte bine. Se poate consulta mapa profesională de la CSM

De Vlad Mitu

1 comentariu

 1. Scrisoare deschisă adresată doamnelor judecător Livia Stanciu, Angela Dragne, Luciana Mera, Luminiţa Zglindea şi Maria Francisca Vasile.
  Bună ziua doamnelor judecător,
  Cu toată deferența posibilă, vă întreb acum: dormiți bine? Vă uitați în oglindă și sunteți mulțumite de ce vedeți? V-ați pus sau vă puneți, măcar o dată, întrebarea, cum ar fi arătat România astăzi dacă individualizați corect pedeapsele aplicate inculpatului Dragnea Liviu Nicolae în dosarul Referendum? V-ați pus, măcar o data, întrebarea, ce s-ar fi întâmplat în România dacă în loc de o pedeapsă ilară ați fi avut în vedere toate faptele de care era acuzat și pe care le-a săvârșit, fără putință de tăgadă, și ați fi aplicat pedeapsa cu executare pe care o merita acest inculpat? V-ați pus întrebarea, măcar o dată, dacă mizeria care s-a numit Program de guvernare, și care nu a reprezentat decât praf în ochii alegătorilor naivi, poate fi sustenabil? V-ați întrebat dacă toată această mascaradă de program nu reprezintă decât dorința infractorului ca, odată ajuns la putere, să-și curețe cazierul și să scape de toate infracțiunile pe care le-a săvârșit și pentru care nu vrea să răspundă? V-ați pus întrebarea, măcar o data, dacă nu cumva, odată ajuns la putere acest mediocru, care de altfel v-a contestat permanent autoritatea, nu va folosi toate mijloacele, mai mult sau mai puțin legale, pentru a vă umili? V-ați pus întrebarea dacă, aplicându-i pedeapsa, pe care de altfel o merita, mai exista Ordonanța nr.13/2017? Dar imfamele modificări ale legilor de organizare a justiției?? Dar mizerabilele modificări ale C.pen. și ale C.proc.pen.? Dar tupeul jandarmeriei din 10 august? Dar mizeria față de unii colegi ai dumneavoastră – ieri Kovesi, Horodniceanu…astăzi Lazăr, mâine, cine știe…chiar domniile voastre ??? V-ați pus întrebarea cine vă va lua apărarea într-un asemenea caz ??? Noi, sorosiștii, multinaționaliștii, adepții statului paralel, NU vom uita că, în loc să-l trimiteți acolo unde îi era locul, l-ați lăsat printre oamenii cinstiți pentru a-îi umili. Și nu avem nici un regret, nici o revolă la lăturile pe care vi le aruncă în cap, în fiecare zi, analfabeții penali de care v-a fost milă !!! Și, apropos, nu simțiți nici un sentiment, nici un fel de rușine, de umilință, de căință atunci când o îndoielnică ingineră analfabetă vă reprezintă – pe noi NU – în străinătate, oriunde??? Nu vă este rușine față de poporul acesta naiv când vă gândiți că o secretară semianalfabetă dă ordin să fie bătuți și gazați copii ??? Nu vă este rușine că sunteți conduse de un așa zis profesor, mare specialist la Iași – chiorul este împărat în țara orbilor ???? Nu vă este rușine că sunt propuși în funcții de conducere procurori care nu cunosc sensul unor noțiuni, nici măcar cât la nivelul unui proaspăt absolvent de Drept ??? Nu vă este rușine de prostălăul Iordache care, cu tupeul prostului absolut – îsi dă cu presupusu’?????
  Dacă vă puteți răspunde onest la toate aceste întrebări, cred, dar cine sunt eu să cred, că ar trebui SĂ VĂ FIE RUȘINE !!
  P.S. Și dacă SRI-ul sau alte structuri au reușit să prindă politicieni și magistrați corupți… nu pot decât să-i felicit… și să sper că într-o zi, toți infractorii, indiferent de metodele folosite pentru a-i prinde, vor locui definitiv în pușcării !!!
  Un naiv, D. Dumitru

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele