Fondul suveran, vândut!

0

Majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaților, ca for decizional, a votat miercuri înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), fond care va gestiona acțiunile deținute de stat la 33 de companii românești și care va avea un aport în numerar de 9 miliarde lei.

Proiectul FSDI este o inițiativă a lui Liviu Dragnea din campania electorală și a fost discutat cu premierul Israelului la o întâlnire de anul trecut. FSDI întâmpină, însă, probleme care sunt în contradicție cu legea: lipsa de transparență în privința privatizării acțiunilor la companiile cu capital de stat și politizarea numirii administratorilor acestui fond.

Deputații din opoziție au susținut că se comite un jaf asupra economiei statului, proiectul reprezentând cel mai mare furt din averea României, după cum a afirmat și Victor Ponta.

Ponta a relatat discuțiile purtate anul trecut pe acest subiect – “Am discutat cu domnul prim-ministru Tudose și a zis că ‘Eu nu semnez așa ceva, că nu am de gând să intru în închisoare’”.

Potrivit proiectului, acțiunile statului român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica, Electrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Transgaz, Romgaz, Salrom, Poșta Română, Complexul Oltenia și CFR SA și multe alte companii, în valoare de aproximativ 10 miliarde de euro, sunt scoase de la Guvernul României și trecute în Fondul Suveran, fiind privatizate și putând fi ”vândute fără a trece prin niciun fel de procedură publică”, precizează Victor Ponta, adăugând că nu va mai fi niciun fel de control al Guvernului.

Citeşte şi Judecătorul CCR, care nu a semnat sesizarea CCR:„Are un conținut diferit față de ce s-a discutat în ședință”

De asemenea, Ponta a lansat acuzații grave cu privire la implicarea și interesele lui Dragnea din spatele fondului de investiții. ”#DragneaVindeRomania / la bucată!”, ” Prin votul dat azi de către deputații PSD – ALDE – UDMR toate aceste companii trec de la Stat la un Fond absolut privat care va fi condus de către oamenii puși de Liviu Dragnea și care le va vinde către diverși “investitori” din Israel si Rusia! O bătaie de joc – un furt de 10 MILIARDE DE EURO / de la români – pentru Liviu Dragnea și gașca lui!”.

Companiile de stat care mai sunt profitabile, spune fostul premier, vor trece în administrarea și proprietatea unor străini care au interese divergente de ale României ”în schimbul unor bani negri dați în Israel lui Dragnea și oamenilor lui și al unei protecții politice pentru aceștia!”

Partidul Național Liberal va sesiza CCR după ce majoritatea din Parlament a aprobat proiectul de lege al înființării Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Autor: Ioana Drăgan

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele