Forme foarte grave de COVID-19 provocate de modificările genelor

În Marea Britanie a fost descoperită o nouă tulpină a SARS-CoV-2

0

Modificările mai multor gene pot fi asociate formelor foarte grave de COVID-19. Descoperirea făcută de o echipă de cercetători a fost publicată în revista Nature. Rezultatul a fost obținut după studierea ADN-ului a peste 2200 de pacienți internați în 208 secții de Terapie Intensivă din Marea Britanie.

 

Cercetătorii au descoperit că în forme grave ale COVID sunt implicate cinci gene care sunt parte din răspunsul imunitar al organismului.

Viorica Rădoi este șef de lucrări la catedra de genetică a facultății de medicină Carol Davila și medic la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Ea a studiat materialele geneticienilor britanici.

Așa se explică de ce, după infectarea cu SARS COV 2, oameni tineri și fără afecțiuni cronice grave ajung la ATI. Pe termen mediu, rezultatul acestor noi cercetări ar putea mări considerabil șansele pacienților cu forme grave de COVID-19.

Cercetări genetice anterioare au arătat că numărul de receptori din mucoasa nazală ne face mai mult sau mai puțin rezistenți la infecție. Așa se explică, de exemplu, de ce într-o familie, în același spațiu, unii se infectează cu SARS-CoV-2 și alții nu.

Vezi și SUA: O asistentă medicală din New York a fost vaccinată împotriva COVID-19

O nouă tulpină a SARS-CoV-2

Tot în Marea Britanie a fost descoperită o nouă tulpină a SARS-CoV-2. Este demonstrat că cel puțin 60 de autorități locale diferite au fost înregistrate infecții cauzate de noua tulpină.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că o nouă tulpină a SARS-CoV-2 se răspândeşte ameninţător în anumite zone din Anglia și că cel puţin în 60 de autorităţi locale diferite au fost înregistrate infecţii cauzate de acest tip de coronavirus, potrivit BBC.

Hancock a precizat că Organizația Mondială a Sănătății a fost notificată și oamenii de știință din Marea Britanie fac studii detaliate.

Vezi și Marea Britanie a început administrarea vaccinului anti-coronavirus

Potrivit oficialului, nu există „nimic care să sugereze” că noua tulpină ar provoca boli mai grave sau că vaccinurile nu vor avea eficacitate.

El le-a spus parlamentarilor din Camera Comunelor că, în ultima săptămână, au existat creșteri puternice și exponențiale ale infecțiilor cu coronavirus în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire.

„Am identificat în prezent peste 1.000 de cazuri cu această tulpină predominant în sudul Angliei, deși cazuri au fost identificate în aproape 60 de zone diferite. Cauza mutaţiilor nu a fost descoperită, dar măsurile trebuie să fie, în orice caz, ”, a spus oficialul.

Citește și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele